Отнеха на България европейското по вдигане на тежести

0

Заради блокираното от юридически хватки вписване на новата управа в родните щанги, Европейската централа отне домакинството на България на континенталния шампионат за мъже и жени през следващата пролет, съобщи официалният сайт на родната централа.

Първенството трябваше да се състои в София от 9 до 19 април, но според последните информации шефовете на европейските щанги вече са решили то да не бъде в България и най-вероятно ще се състои в Гърция

Както е известно, процедурни спънки все още бавят вписването в съда на новоизбраната с огромно мнозинство през месец май управа на Българската федерация. Това затруднява неимоверно работата на централата и я поставя в зависимост от подписите и одобрението на отстранения на изборите от Общото събрание предишен президент Неделчо Колев. 

„Не само че не срещаме никакво съдействие от него, но той откровено в момента затруднява дейността на щангите в България, дори беше на път да провали участието ни на световното. Кореспонденция, документация, мейлите за международните контакти – всичко напоследък се случва с огромни трудности, въпреки неговите действия и бездействия. Добре, че в последния момент президентът на БФВТ Ариф Маджид реагира спешно и заедно с члена на Управителния съвет Кирил Панайотов заделиха от личните си средства за да осигурят необходимите за участието ни в Ташкент финанси. Благодарение на тях страната ни получи шанс да има световен шампион след 14-годишна пауза и избегна огромен провал и небивала конфузия. Искам да изкажа огромната благодарност на всички състезатели, треньори и деятели за техния жест, който позволи участието и успехите на България на световното,“ заяви наскоро старши треньорът Иван Иванов.

Неговите думи бяха подкрепени от световния шампион за мъже Карлос Насар и останалите ни призьори при завръщането им от шампионата на планетата в Ташкент. Според новата 17-годишна звезда на световните щанги и останалите състезатели, техните успехи нямало да бъдат факт, ако не е била помощта на Маджид и Панайотов, за да могат те да пътуват до Узбекистан и да участват на световното първенство.

Според шефовете на новоизбраната и все още невписана в съда управа на БФВТ, Неделчо Колев е пътувал миналата седмица за Ташкент за да може лично да убеди шефовете на световните щанги, че София няма да организира европейското първенство. „Не мога да проумея подобни действия, все пак над всички нас е престижът на България и успехите на българските спортисти. Отказът да организираме така чаканото европейско първенство ощетява българските национали в изявата им след толкова години пред родна публика, но и е огромен удар по авторитета ни в световните щанги и в световния спорт като цяло,“ заяви Ариф Маджид. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече