Боби Михайлов изнесъл парите на БФС в чужбина?

0

Чиновниците в съюза без заплати за Коледа, губят се значителни средства по линия на УЕФА

Къде са парите на футболния съюз? Това се питат чиновниците от централата, след като президентът Боби Михайлов ги заряза без пукната стотинка за Коледа и Нова година. Не само, че тази година го няма традиционният за всички бонус, но и служителите не са взели даже последните си заплати. „Да не би Боби да изнася парите в чужбина, за да не ги докопа Димитър Бербатов?”, питат се в БФС.

Във футболните среди все по-уверено прогнозират, че Боби Перуката има по-малко от три месеца да остане на власт и после си заминава. Това се разбра, след като от опозиционния лагер на Бербатов обявиха, че са събрали подписка срещу Боби от 309 футболни клуба и я внасят в съда. Недоволните декларират, че на конгреса на 18 март трябва да има нови избори за президент и ръководство на БФС. На предишните през октомври Боби оцеля по доста съмнителен начин и обвинения в шашма при пресмятането на гласовете.

Избраното ръководство дори още не е вписано в Търговския регистър. А с толкова клубове зад гърба, на Бербатов победата му е в кърпа вързана, пресмятат врели и кипели в изборите футболните дейци. Затова са и съмненията, че Перуката се подготвя по-отрано и вече изнася милионите.
„Интересно как така Боби няма пари за заплати? Нали съюзът имаше бюджет от 20 милиона лева за тази година. Къде са парите, да не са ги изнесли в чужбина, за да не попаднат в ръцете на Бербатов и хората му?”, питат се в БФС.
Говори се, че съюзът има тайни сметки в швейцарски банки, а спесимен да борави с тях притежавал само Бобката. Някои гадаят дали пък операцията по прехвърлянето не е била извършена около мача Швейцария – България, който се игра през ноември в Люцерн. Дали това е така, ще се разбере при евентуален одит, ако Михайлов падне от поста.
Източник от БФС твърди, че по някаква причина не са пристигнали и значителни средства по линия на УЕФА. Една част от тях били от компенсаторния фонд, който се разпределя по линия на европейските турнири. Тези суми обикновено идват през декември, и БФС ги превежда на клубовете от Първа и втора лига, за да се разплатят с играчите си. Засега обаче всички отбори пили по една студена вода

Поголовното изнасяне на пари от БФС има дългогодишна история. Още в мандата на първия президент Славчо Тепавичаров наличните над 200 000 долара бяха изнесени във Виена и дадени на съхранение при известния аферист Боби Бец. Наложи се следващият шеф на централата Димитър Ларгов и треньорът на националите Димитър Пенев да ходят лично до австрийската столица, за да приберат валутата на футбола ни.

На конгреса през 1995 г., когато избраха Иван Славков – Батето на мястото на Христо Данов, тогавашният ковчежник на БФС докладва, че „някъде се губят 65 милиона лева”, което правеше около 1.2 милиона долара. Оказа се, че това са пари от прихода от САЩ-94. Проверката впоследствие установи, че е крадено като за световно, но всичко си остана само на хартия в ревизионния акт.
Макар и уж да няма пари за служителите си, Боби Михайлов е решил да организира голям пир преди Коледа. Той трябваше да бъде в ресторанта в базата на БФС в Бояна. Въпросното заведение се държи от неговия син Николай Михайлов, който ще прибере цялата сметка на банкета.

„Отдавна сме затънали в шуробаджанащина”, мърморят недоволните хора от футболната ни централа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече