Световна шампионка поставена в кома след претърпяна операция

0

Трикратната световна шампионка по колоездене в дисциплината „Мадисън“ Ейми Питерс (Нидерландия) е поставена в кома, след като претърпя и операция, причинена от тежко падане по време на тренировка в Испания, съобщи местния колоездачен съюз.

30-годишната Питерс e eдна от най-силните състезателки и национална шампионка в шосейните състезания. Тя е претърпяла операция за премахване на натиска върху мозъка й, причинен от падането и удара, и нейният екип казва, че „ще бъде възможно да се направи оценка на възможните щети“, когато лекарите я събудят след няколко дни. След това ще стане ясно и как точно ще бъде организирано възстановяването й и дали ще има негативни последици.

От Колоездачния съюз на Нидерландия обявиха, че за момента няма да правят повече изявления за нейното състояние и помолиха всички участници в съвместната тренировка и свидетели да спазват поверителност.

Питерс спечели световните титли в дисциплината „Мадисън“ през 2019-а, през 2020-а и през 2021-а година заедно с Кирстен Вилд. Но на Олимпийските игри това лято в Токио пропусна да си тръгне с каквото и да било отличие, тъй като се нареди четвърта.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече