Херо и Балъков се сджафкаха открито

0

Двамата се скарани от години заради съсипията на „Черноморец”

Две от големите фигури на българския футбол – Димитър Димитров – Херо и Красимир Балъков, успяха да се сджафкат след години на тиха война. Повод за публичния скандал се оказа треньорският цирк в „Арда” (Кърджали), където сърбинът Славко Матич си позволи да обвинява в саботаж началството.

Часове по-късно бившият играч на ЦСКА бе уволнен дисциплинарно, а това жегна безработния в момента треньор Красимир Балъков. Героят от САЩ-94 използва повода да брани треньорите в българския футбол, които са изгубили всякакъв авторитет и в последно време ги правят на маймуни.

Сетне обаче Херо деликатно обвини Балъка в лицемерие, тъй като по-рано при уволнението на Георги Чиликов никой не се е застъпил за него. „За този сърбин може, а за Чиликов не може!”, сопна се бургазлията. Херо и Чиликов са дупе и гащи от години, а тази есен трябваше да водят „Арда” в тандем. Димитров обаче напусна само след няколко дни по семейни причини, а като старши треньор остана Чиликов, преди да бъде сменен от Славко Матич.  
Димитър Димитров и Красимир Балъков имат стари пререкания и не мелят брашно от години. През 2011 г. Херо сърба попарата на Балъка, след като наследи от него разграбения финансово „Черноморец”. Бургаският клуб затъваше безславно, а на бял свят излязоха скандални разхищения на пари.

По времето на Балъков, когато клубът разполага с внушителен бюджет от 16 млн. лева, са се осчетоводявали съмнителни фактури. Така например 10 000 лева са били изхарчени за луксозни парфюми, козметика и дори дамски превръзки, гръмнаха по онова време медиите. Освен това тогава вървеше слух, че самият Балъков си купува служебно бельо – гащи на световни модни марки за стотици левове.

При целия батак Херо се видял в чудо и нарочил търновеца за човека, докарал „Черноморец” до съсипия. Няколко години по-късно клубът фалира и оттогава отборът не е помирисвал професионален футбол.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече