Ивайло Петков намазал ските на Матич в „Арда”

0

Шефът подкокоросвал играчите към бойкот

Спортният директор на „Арда” Ивайло Петков е в дъното на треньорския скандал във футболния клуб от Кърджали, гласи мълвата в родопския град. След равенството с ЦСКА (2:2) сръбският наставник Славко Матич се оплака, че срещу него е имало бойкот от страна на тарторите на отбора. Заради това Матич беше уволнен още същата вечер, пише Уикенд.
Оказва се, че 45-годишният сърбин бил доведен да води „Арда” през главата на Ивайло Петков, и по тази причина спортният директор го недолюбвал още от първия ден. „Много хора работят срещу мен вътре в клуба”, изрева Матич по телевизията. Разбра се, че имал предвид именно Ивайло Петков, който настройвал част от играчите срещу треньора и в крайна сметка му намазал ските.
Матич добави, че лично е изхвърлил от групата за мача с ЦСКА тарторите Пламен Крумов и Едимар Жуниньо, понеже го бойкотирали. Бразилецът например докладвал всичко от съблекалнята на предишния треньор на „Арда” Георги Чиликов.

„Чиликов е много близък с Жуниньо, понеже и двамата си говорят на португалски”, твърдят от „Арда”. А изригването на сърбина дошло дюшеш на Ивайло Петков, който само търсел начин да изгони треньора. Овакантеното място вече беше заето от Стамен Белчев, който водеше „Арда” през пролетта на 2020 г.
В Кърджали се чудят с какви пари ще се издържа „Арда” през пролетта след оттеглянето на предишния чичко-паричко Румен Гайтански – Вълка. Най-вероятно футболният клуб ще бъде тропосан на кмета Хасан Азис.

Някои от играчите с високи заплати като Спас Делев, който получава 25 000 лева на месец, се очаква да си тръгнат. В Кърджали припомнят, че това е третият клуб, който изпада във финансови затруднения, докато спортен директор му е Ивайло Петков, след „Дунав” и „Левски”.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече