На „Герена” се питат: Кой прибра 50 000 евро от Боби Цонев? (Сините харизаха халфа си в Украйна)

0

Един от най-силните и котиращи се футболисти на „Левски” Борислав Цонев беше изпъден брутално от Наско Сираков. След като халфът отказа да си намали заплатата, предложена му от самия Наско само преди половин година, близнакът Цонев беше натирен да си ходи. Нещо повече – намериха му и нов отбор в чужбина.

Това е украинският „Черноморец” (Одеса), който се сдоби безплатно с 26-годишния национал на България. А на „Герена” продължиха да пристигат чужденци на мястото на българските играчи, въпреки воплите на шефовете, че клубът нямал пукната стотинка.

По информация на „Уикенд” трансферът е бил организиран от менижърска агенция от страна от бившия СССР, близка до треньора на „Левски” Мъри Стоилов. Именно той възложил на футболните търговци да му намерят нов отбор. Предложили го на доста места, и в крайна смета се появил интерес от Одеса. Само че условието на украинците било да го вземат без пари, понеже и те нямали в момента. Сираков, интересно защо, се навил да им го хариже.

Говори се обаче, че транферът не бил съвсем безплатно. От „Черноморец” били заплатени като комисион 50 000 евро. Парите се разпределили по веригата на трансфера, като към България поела половината от сумата. На „Герена” вече се питат кой точно се е облажил с 25 хилядарки срещу това да пуснат Цонев без никаква трансферна сума. Заедно с него за Одеса замина и обещаващият талант Мартин Петков, за когото също няма място в „Левски” въпреки клетвите, че щели да дават път на младите играчи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече