В „Левски“ се бунтуват за три заплати! Сираков тръгва да гаси пожара на лагера в Турция

0

Брожението сред футболистите на „Левски“ се е засилило след отиването на лагер в турския курорт Белек, научи „Уикенд“. Футболистите са почнали открито да недоволстват, че вече им се бавят 3 поредни заплати. Това е и причината шефът Наско Сираков да стегне куфарите за Турция, за да гаси пожара в отбора.

Говори се, че пътуването на Наско до Белек е станало по настояване на треньора Мъри Стоилов. Той бил принуден да отговаря на играчите си защо вече трети месец не си взимат парите. Мъри само вдигал рамене и казвал, че откакто се е върнал на „Герена“, той е на същия хал – не е получил нищо. Накрая му писнало и казал на Сираков да отиде при отбора и да обясни така ли ще я карат и занапред. За да укроти футболистите, Стоилов им отпусна щедро 4 дни почивка с право да се приберат до България, или да си поканят жените и приятелките в Белек.

Мъри се чувствал силно подведен от Наско, тъй като последният обещал при ангажирането му за нов треньор, че повече забавяне на заплатите няма да има. Вместо това обаче всичко си продължило по старому. На „Герена“ последно дали пари през октомври и толкова. Заради забавянето македонецът Гьоко Зайков вече си тръгна от отбора.

Сирака се оправдавал, че непрекъснато води преговори с евентуални спонсори, но навсякъде удрял на камък. В момента нямало пари даже за неплатените данъци към НАП, където трябва да се внасят по 140 000 лева всеки месец. Отделно се е задало и плащане на един от траншовете към бившия треньор Петър Хубчев, който заедно с помощниците си осъди „Левски“ за неустойка на обща стойност близо един милион лева. 800 хилядарки чака и бившият играч на сините Насиру Мохамед.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече