Зографски направи скок от 91 м в последната тренировка

0

Българският ски скачач Владимир Зографски днес направи последните си три тренировъчни скока от малката олимпийска шанца, като в първия от тях трябваше да чака няколко минути и да се връща два пъти от стартовата позиция заради силен страничен вятър.

Зографски регистрира най-добър опит от 91.0 метра във вторите скокове, при които се класира на 28-ото място. След първите опити той беше 37-и с 82.0 метра, а след последните – 32-и с 84.0 метра.

„Доста е ветровито и като цяло вятърът се върти доста бързо, така че ще ми трябва и голяма доза късмет. Шанцата е интересна, досега не сме скачали на подобна. Заради надморската височина чувството е различно, няма въздух под ските, но имам още време да се адаптирам“, коментира Зографски, за когото олимпийските игри в Пекин ще бъдат трети в кариерата му.

Заради променливите условия в трите скока имаше различни победители. След първата серия от опити лидер беше олимпийският шампион на малката шанца от Сочи 2014 Камил Стох (Полша) със 101.0 метра, а след това словенците Петер Превц със 103.0 и Ловро Кос със 104.5 метра бяха най-добри във вторите и в третите опити.

Пробните скокове утре са от 7:15 часа наше време, а квалификацията започва в 8.20 часа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече