Кой накисна ЦСКА в борчове за € 1,5 милиона? (Гришата ще плаща масрафа за трансферите на Стойчо)

0

Трансферна афера с 10-годишна давност се стовари върху ЦСКА. Четирима бивши футболисти и един мениджър осъдиха в Швейцария клуба от „Българска армия”. Според присъдите на Върховния швейцарски съд и Спортния трибунал в Лозана, босът Гриша Ганчев и ортаците му ще трябва да се бръкнат с милион и половина евро.

Парите се дължат на четирима бивши футболисти – французина Юнес Бенжелун и португалците Сержиньо Рибейро, Антонио Нилсон и Бернардо Тенгариня, както и на мениджърите Сокена Ба и Пако Морено. Освен това, докато не плати на абсолютно всички тях, ЦСКА няма право да картотекира нови играчи.

Така излезе, че други ядат и пият, а сега Гришата ще им плати масрафа. Нищо, че случаят е отпреди 10 години и Ганчев още беше в Ловеч.

За три от присъдите вина носи и сегашният треньор на ЦСКА Стойчо Младенов. Преди десет години именно като наставник на червените

Екзекутора доведе на „Армията” Нилсон и Тенгариня

Техни мениджъри бяха Пако Морено, Руи Гомеш и адвокатът Дуарте Коща. Въпросните футболисти не изкараха дълго в ЦСКА и бяха изгонени от Стойчо.

След като стана скандал, Пако Морено разкри пред медиите, че всичко било схема за източване на пари от ЦСКА и подялба на комисиони. В аферата, според него, участвал и самият Младенов. По план трябвало да си поделят общо 140 000 евро. Но тогавашните шефове на ЦСКА от „Титан” платили само 40 хилядарки. Тази сума била разпределена между тримата мениджъри и Стойчо. След което всички се изпокарали и треньорът изпъдил двамата техни играчи. 

Морено беше категоричен, че Стойчо Младенов е взел пари от комисион по тези трансфери, което е абсолютно забранено за всеки треньор и води до жестоки санкции. Португалецът разказа по телевизията и вестниците, че неговият съдружник Руи Гомеш лично превел на Стойчо 10 000 евро по сметка в банка „Ешпирито Санто”, пише „Уикенд“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече