Скандал между Наско и Мъри за кражбите в „Левски”: Треньорът иска да вадят кирливите ризи, Сирака против

0

Голям скандал се е разразил в „Левски” с главни действащи лица Наско Сираков и Мъри Стоилов. Двамата се счепкали в навечерието на първия мач за новия сезон срещу „Локомотив” (Пд). Повод станало настояването на треньора на сините да бъдат извадени публично всички кирливи ризи, касаещи поголовното отклоняване на пари от „Левски” през последните десетина години, в резултат на което Отбора на народа беше докаран до просешка тояга.

Мъри настоял да се извади цялата финансова документация публично, за да се види какво и колко е харчено. Акцентът трябвало да падне върху привличането на некадърни чужденци срещу огромни заплати,

раздаване на комисиони и пари на ръка

Отделно да се види кое ръководство точно колко данъци не е платило, че сега се налага и тях да оправят. Имало и данни, че са плащани лагери в чужбина на двойна и тройна цена от нормалното. Тези камъни Мъри метна в градината на предишните управници Спас Русев, Иво Тонев и Тодор Батков. Само че не той, а Сираков като главен управляващ трябвало да извади истината на бял свят.

Въпросът бил повдигнат за пореден път от Стоилов в дните преди първия мач с „Локомотив” (Пд). Тогава Мъри изненадващо не дойде на тренировката в четвъртък. Според мълвата, това било резултат от кавгата между него и Сираков за ваденето на кирливите ризи. Отсъствието му беше оправдано с някакъв набързо свикан управителен съвет, пред който треньорът трябвало да отчита нещо си. В крайна сметка скандалът беше заметен под килима. А Мъри заяви, че каквото е имал да казва, го е казал в медиите. Именно чрез тях хасковлията упорито развива идеята си за посочване на

виновниците за катастрофата на „Герена”

Защо обаче Станимир Стоилов толкова настоява да се извадят счетоводните документи на бял свят? „Още откакто се върна в „Левски”, Мъри играе за интересите на националния фенклуб, на „София – Запад” и други групировки, които са на нож със Сираков и искат да получат от него акциите на „Левски”, разясни пред „Уикенд” източник, запознат с битките на „Герена”.

Под мотото „Левски” на левскарите”, феновете настояха Наско да престане да бъде собственик на клуба и да им прехвърли акциите. Как ще финансират „Левски”, по този въпрос няма голяма яснота. А Сираков усуква, че е готов да направи това, стига да види някаква сериозна организация от тяхна страна.

Организацията обаче стана факт в навечерието на първия мач за новия сезон. Запалянковците първо събраха общо 400 000 лева за „Левски” от джобовете си. На „Герена”

дойдоха рекордните за сезона 13 000 зрители

да викат за сините, в това число доста бащи с децата си. Разбра се също, че от тези 400 хилядарки, около сто са отишли за покриване на дълга към бившия треньор Петър Хубчев. Въпросният борч от общо 800 000 лева се появи, след като Сирака най-безцеремонно изпъди Хубчев от „Левски” през лятото на 2020 г., без въобще да прецени последиците. Други 140 000 лв отишли за неплатените данъци. Стоилов още преди това каза, че не е редно хората да събират пари, а да не се знае къде отиват, пише „Уикенд“.

Така чрез претенциите си да бъдат посочени виновниците за ограбването на „Левски”, Мъри всъщност поставя натясно Сираков. Защото именно от Наско се очаква да изнесе публично компрометиращите данни. Както и от финансиста Константин Баждеков, чийто подпис се мъдри под повечето скандални договори. „Няма смисъл да вадим скелетите от гардероба”, опита да се измъкне Баждека. С това изявление той още повече настрои хората срещу шефовете. Народът остана с впечатлението, че на „Герена” се опитват

да прикрият афери за милиони левове,

с които е бил ощетен „Левски”. Понеже Сираков говори за „прозрачност” във финансите, но оттук насетне.

„Истината е, че Наско не иска да обявява данните как са се източвали парите от „Левски”, и кой точно ги е източвал. Това ще му довлече само неприятности. Затова бяга от този въпрос като дявол от тамян”, разясни човек от офиса на „Тодорини кукли”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече