ЦСКА върти номера на допинг ченгетата (Червените плащат нова глоба за тарикатлъка)

0

ЦСКА продължава да върти номера на допинг ченгетата. Тези дни червените отнесоха поредната си глоба от БФС заради подаване на грешна или непълна информация за местонахождението на свой футболист, който е трябвало да бъде проверен от Антидопинговия център. Това са така наречените извънсъстезателни допинг проверки, на които подлежат абсолютно всички играчи в професионалния футбол.

В последните години обаче този тарикатлък се превърна в рецидив на „Армията”, тъй като глобата се явява мижавите 500 лева и не се увеличава, независимо от броя наказания. През миналия сезон ЦСКА-София бе рекордьор в Първа лига с най-малко четири такива прегрешения.

Всичко това хвърля сериозни съмнения върху допинг контрола на клуба. Може ли по този начин на „Армията” да укриват допинг злоупотреби? Според източник на „Уикенд” проверяващите няма как да бъдат баламосани по този начин. Глобите обикновено са за непълна информация и неспазване на срока за нейното подаване, така че взимането на проби няма как да се избегнат. 

Преди фалита ЦСКА имаше големи драми с допинг ченгетата. Настоящият помощник треньор Тодор Янчев, заедно с тогавашните си съотборници Костадин Стоянов и Румен Трифонов бяха хванати със забранени вещества и отнесоха наказания по три месеца да не играят футбол.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече