„Левски” сменя Сираков! Наско се опъвал да даде акциите без пари (Човек на спонсора става президент)

0

В „Левски” ще направят опит да бъде сменен баш шефът Наско Сираков, научи „Уикенд” от свои източници на „Герена”. В основата на зараждащия се пуч били спонсорите от „Палмс бет”, треньорът Мъри Стоилов и фенклубът. Според плана, Сирака трябвало да бъде натиснат колкото се може по-бързо да прехвърли акциите на клуба. За нов президент ще бъде издигнат финансистът Венцислав Димитров, който сега е в Надзорния съвет като представител на спонсорите.

В момента Сираков се явявал конфликтна фигура на „Герена”. От една страна е изпокаран с ултрасите, предвождани от групировката „София – Запад”. Разнобоят е много тежък и именно феновете бяха тези, които още миналата година поискаха Сирака да даде акциите на обикновените левскари.

По-рано миналия месец пък се разбра, че не мели брашно и с треньора Мъри Стоилов. Хасковлията настоя, че „Левски” трябва да играе с открити карти пред привържениците си относно финансово състояние и кризата. И че не бива да се скрива нищо от феновете, които трябва да научат от кого и как точно клубът е бил докаран до просешка тояга. А в момента именно запалянковците се явяват основно перо на приходи в „Левски”, тъй като ходят по мачовете с хиляди, купуват билети и даряват пари.

Само че Сираков не искал да си навлича беля на главата и да вади компромати, в това число срещу бивши управници като например Спас Русев. Точно пък Русев бил трън в очите на Мъри. „Господинът от Лондон” уж нямаше финансови претенции към „Левски”, но наскоро си поискал повече от един милион лева, дадени преди време. Това пък силно разгневило Стоилов, който пресметнал, че ако върнат парите, ще стоят още месеци наред без заплати. Затова настоял Сираков поне да извади данни за поголовното харчене на пари при Русев. Само че Наско го дострашало и оттам тръгнал скандалът. Финансистът Константин Баждеков също се уплашил и казал, че не съгласен „да вадят скелетите от гардероба”.

Затова Мъри и феновете вече считали, че на Сирака му е минало времето и трябва да бъде сменен. За неговото място предложили Венцислав Димитров, който е представител на букмейкърската компания в ръководството на „Левски”. 47-годишният магистър по финанси влезе в Надзорния съвет в края на август, когато се оказа, че „Левски” е останал съвсем без пари и загива. Не след дълго на „Герена” се върна и Мъри Стоилов, и то след преговори повече със спонсора, отколкото със Сираков.

Твърди се обаче, че Наско няма как да даде акциите на „Левски” без нищо насреща. Макар и да се определя само като „пазител” на ценните книжа, Сирака става много предпазлив, като стане въпрос за прехвърлянето им. Той например казва, че иска да види 20 000 левскари, и то в сдружение. Подобна бройка е много трудна за постигане, макар и да има идея за обединение „Левски на левскарите”. А през лятото неуспелият кандидат за нов собственик на „Левски” Джоузеф Диксън разкри, че Наско му е искал пари срещу това да прехвърли дела си. В крайна сметка тогава преговорите пропаднаха, след като се оказа, че зад англичанина стоят „оперативно интересни лица”, привлекли вниманието на финансовото ни разузнаване.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече