Баташко клане! 104 клуба от опозицията изхвърлени заради бунта (Аматьорите го отнесоха, ЦСКА мина с глоба)

0

Денят 23 март ще остане в историята като Баташкото клане във футбола ни. Боби Перуката и останалите башибозуци от БФС изхвърлиха от първенството 104 футболни клуба, дръзнали да им се опълчат като подкрепят Бербатов. Повечето от тях гърмят заради това, че отишли на когреса на Бербо в НДК. За другите са измислени формални причини, но истината е, че са подкрепили подписката за свикване на извънреден конгрес. Всички изчегъртани са от аматъорските дивизии.

В кюпа беше и ЦСКА, чийто директор Филип Филипов беше с Бербатов в НДК и гласува за него. За да не ги изхвърлят червените фенове от офиса в Бояна, Перуките решиха, че ЦСКА ще мине само с глоба от 15 000 лева. Бил професионален клуб с договори с играчите си, и нямало начин да ги извадят от първенството.

От „Армията” на заседанието беше дошъл Данаил Ганчев, синът на Гришата, за да проконтролира да не би случайно и ЦСКА да пострада. Така го отнесоха само аматъорските отбори от малките градове и селата. Без отбори в първенствата остават Самоков, Чирпан, Раднево, Джебел, Момчилград, Девин, Козлодуй, Белоградчик, Трявна, Кнежа и др. От софийската и пернишката футболна група изхвърчат по 5-6 отбора, а от благоевградската – над десетина.

След обявяването на новината Бербатов каза, че такива решения са се взимали във времената на Сталин. „Докато съдът не се произнесе относно законността на конгреса от 18 март, БФС няма право да взима каквито и да било решения в тази връзка. Налагането на наказания, без да се гарантира правото на защита на обвинените, е в нарушение на Конституцията на България. Това е сталински начин на управление”, изрева Бербо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече