Сирака и Мъри разцепиха „Левски” на два лагера (Стоилов привлякъл директорите Боримиров и Ивков на своя страна)

0

В тежкото положение сам сред свои се оказва собственикът на „Левски” Наско Сираков. Покрай последната акция за събиране на пари, с които да се осигури професионален лиценз за следващия сезон, най-важните сини фигури на „Герена” са се разцепили на два лагера, научи „Уикенд”. От едната страна е Сирака, който държи еднолично да дърпа конците, а от другата тренъорът Станимир Стоилов заедно с директорите Иво Ивков и Даниел Боримиров.

През последния месец началниците в „Левски” търсят пари под дърво и камък, за да изплатят най-неотложните борчове към бивши футболисти, които касаят лиценза на клуба. Такива са Насиру Мохамед, Стивън Петков, Живко Атанасов, Илия Юруков и Илия Димитров. За тях сините имат срок до 31 март – ако не уредят сметките, горят с лиценза и ще трябва да ритат във „В” група. По груби сметки става въпрос за 600 000 лева.

Според наши източници от „Герена” сумата е почти събрана и в следващите дни „Левски” ще бъде изряден относно лиценза. Твърди се обаче, че лаврите обрали само Мъри, Боримиров и Ивков. Стоилов разправял на всеослушание на „Герена” и пред приближени журналисти, че именно те тримата имат най-голяма заслуга събирането на парите.

Освен това били на един акъл за управлението на „Левски” за разлика от Наско Сираков. Говори се, че на страната на Стоилов бил и основният спонсор „Палмсбет”.

Тандемът Наско-Мъри се оказва доста крехък, разправят на „Герена”.

В последно време между двамата има доста противоречия, които са напът да ги изпокарат жестоко. Едно от тях бе искането на Стоилов да се осветлят всички бакии на предишните управления в „Левски”, които докараха клуба до просешка тояга. За Сирака обаче ваденето на кирливи ризи било като таралеж в гащите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече