Избират „Кралица на Световната купа“ по художествена гимнастика

0

И тази година официално акредитираните български и чуждестранни журналисти и фотографи, както и членовете на Българската асоциация на спортните журналисти ще имат  възможността да определят Кралицата на Световната купа по художествена гимнастика.

В конкурса ще участват всички гимнастички (индивидуално и ансамбли). Съгласно регламента представителите на медиите ще трябва да изберат по три състезателки и да ги класират на първо, второ и трето място. Момичетата, класирани на трета позиция, ще получат 1 точка, на втора – 2 точки и на първа – 3 точки. Гимнастичката, събрала най-много точки, ще бъде обявена за победителка.

Имената на Кралицата и на нейните подгласнички ще стана  ясни след награждаването на шампионката в индивидуалния многобой, което е в събота след 17.30 минути.

Победителката в конкурса ще получи уникална корона и бижута осигурени от Zlatarna Celje. Тиарата е преходна и се връчва всяка година. 

Короната е уникална със своят дизайн, изработена от сребро 925/000 с родиево покритие. Камъните, които са ръчно инкрустирани, са овални бели и лилави кубични цирконий. Повърхността й е озарена от матирани полирани части. Короната е изработена по концептуален дизайн на Хелена Умбергер. Изработката на тиарата е микс от модерна технология и ръчна изработка, като процесът за създаването й отнема 1 месец.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече