Гришата навива Стоичков да катурне Боби (Христо разкрачен между ЦСКА и „Лудогорец”)

0

Спонсорът на футболната опозиция Гриша Ганчев се е прицелил в нов кандидат, който да катурне от власт шефа на БФС Боби Михайлов. След като не успя първо с Любо Пенев, а сега историята с Димитър Бербатов взе да се проточва, Ганчев вече навивал най-успелия футболист на България за всички времена Христо Стоичков да излезе срещу Боби. Това е станало в края на миналата седмица, когато Ицо беше редом до Гришата на мача между ЦСКА и „Берое”, спечелен от червените с 1:0 ва „Армията”.

Публична тайна е, че Гриша Ганчев стои зад кандидатурата на Димитър Бербатов. Вместо да изчака обаче няколко месеца, Митко реши да организира конгрес на БФС и избори на 18 март. Това решение се оказа гаф. Бербатов не само не беше вписан за нов президент, но и се замота в тежък юридически хаос. Според специалистите, сега ще има да се чакат съдебни решения, които ще се проточат поне половин година. През това време Боби Михайлов ще продължи да коли и беси във футбола ни. И въобще не е ясно дали, ако се стигне до нови избори, Бербатов може да ги спечели.


Затова Ганчев вече кандърдисвал Стоичков да застане начело на футболната ни опозиция като кандидат за президент на БФС. Двамата са провели специална среща по тази тема. В разговора Ицата подходил предпазливо. Не казал „да”, но не казал и „не”. Обяснил обаче, че ще трябва да си наруши рахата, и – което е много важно – да си смени професията. В момента Христо е популярен футболен коментатор сред мексиканското население на САЩ и страните от Централна Америка, където излъчва телевизията „Унивисион”.

Стоичков пък обикаля по целия свят да прави интервюта, а точно преди да се върне в София беше в Катар, където теглиха жребия за световното първенство. Самият той не бил много сигурен дали си заслужава да изостави шеметната си професия, за да цопне в блатото на футбола ни.


Другите колебания на Стоичков били свързани с това, че ще застане в разкрачено положение между ЦСКА и „Лудогорец”. Знае се, че Христо може и да е акционер на „Армията”, но поддържа добри отношения и с Кирил Домусчиев, който пък крепи Боби на власт. Нещо повече – върху Ицо се бяха посипали обвинения, че лично имал пръст в това двамата бивши футболисти на ЦСКА Антон Недялков и Кирил Десподов да се озоват в „Лудогорец”, след като преди това бяха направили трансфери от „Армията” в чужбина, пише „Уикенд“.

Десподов например отиде в Разград точно докато Христо беше в България, за да прави промоция на марката си луканки и суджуци. Затова, ако Стоичков излезе срещу Михайлов, е твърде вероятно това да влоши отношенията му с Домусчиев. Босът от Разград и Гриша Ганчев враждуват помежду си точно толкова ожесточено, колкото Ицо и Боби.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече