Мъри се огледал в поста на Наско (Треньорът мърмори публично против шефовете)

0

След като „Левски” победи „Лудогорец” с 3:2 в Разград, треньорът на сините Мъри Стоилов най-неочаквано обяви, че се маха. Това шокира всички левскари, които още не бяха успели да се нарадват както трябва. Ден по-късно хасковлията свири отбой, че всъщност не си е подавал оставката. А след това се размърмори публично срещу шефовете на клуба.

„Крайната цел е да се разкара Наско Сираков. Само че преди това да прехвърли акциите на „Левски” на няколко фенски организации, с които Мъри е в комбина”, разясни пред „Уикенд” източник, запознат много добре с игрите на „Герена”.

Според него в „Левски” в момента има два лагера – на Мъри и на Наско. В единия освен треньорът са още адвокатът Ивайло Ивков и няколкото организации на привържениците – НКП (Национален клуб на привържениците), тръст „Синя България” и „София – Запад”. Под мотото „Левски на левскарите” групата от известно време настоява да получи мажоритарния дял от футболния клуб.

Акциите са притежание на Наско Сираков, който уж изрази готовност

да прехвърли „Левски” на левскарите

Само че дотук не го е направил. Формалният повод е, че първо трябва да се разбере кои точно са левскарите, колко са и как ще получат акциите. „Истината е, че Наско получи този дял от предишния собственик Васил Божков. И само може да го пази, но не и да се разпорежда със собствеността върху него”, разясняват от „Герена”.

Върху Сираков обаче се оказва натиск от феновете, с които играе и Мъри. След победата в Разград например НКП пусна писмо, в което посочи като основни виновници за последните успехи на „Левски” Стоилов и Ивайло Ивков. За Наско – абсолютно нищо.

За да имитират взаимна любов, Мъри и Наско застанаха един до друг на обща пресконференция. На нея Стоилов заяви следното:

„Не ми харесва управлението на „Левски”,

казах го и на ръководството. Трябва да го подобрим. Има хиляди неща, които трябва да се изчистят и да се оправят – спонсори, ръководство. Една от причините да си изкарам нервите е, може би, и това. Не усещам достатъчно доверие в начина на моята работа”.

В друг случай Сираков щеше да реагира остро, но сега отговори с хъката-мъката. Той няма как да скочи на Мъри, тъй като именно треньорът и неговите последни успехи с „Левски” върнаха публиката. Преди това, докато Стоилов го нямаше, посещаемостта беше мижава. А сега само за реванша с „Лудогорец” народът изкупи всички билети за „Герена”, което не беше се случвало от години.

Затова Наско само успокои хората, че Стоилов остава. И наблегна на това, че Мъри се е върнал в „Левски” именно при неговото управление, а не по-рано. С което Стоилов не е казвал, че е съгласен напълно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече