Наско финтира Мъри и „София – Запад” с акциите на „Левски”

0

Битката за собствеността върху Отбора на народа „Левски” се разгаря с нова сила, а притежателят на акциите Наско Сираков вече се пече на бавен огън. Притиснат от феновете, Сирака дойде лично да се запише в новото сдружение „Левски на левскарите”.

То беше учредено на „Герена” на 4 май, 79 години след раждането на синята икона Георги Аспарухов – Гунди. Оглавяват го Националния клуб на привържениците (НПК), тръстът „Синя България” и ултрас-групировката „София – Запад”. Идеолог на „Левски на левскарите” се явява треньорът Станимир Стоилов – Мъри. А крайната им цел е да вземат всичките 86.6% от акциите на футболния клуб, които в момента са притежание на Сираков.

Знае се, че Наско Сираков не е навит да им даде акциите току така. Той е в конфликт с въпросните три фенски организации от доста време – още след като им отряза правомощията върху търговията с артикули на „Левски” и охраната на футболните срещи.


Отделно бил силно подразнен от поведението на агитката в сектор „Б” по време на дербито с ЦСКА. Тогава ултрасите издигнаха плакат, на който бяха нарисувани Мъри, изпълнителният директор Иво Ивков и спортният шеф Даниел Боримиров. За Сирака – нито дума. Нещо повече, чуха се призиви, че именно

Мъри трябва да стане президент на „Левски”

Демек – да седне на трона на Наско. На „Герена” упорито се говори, че точно това е и целта на операцията по придобиване на акциите. След нея Стоилов и феновете слагат ръка на „Левски”, а Наско заминава в трета глуха, пише „Уикенд“.


Затова Сираков привидно уж е готов да даде акциите на „Левски на левскарите”, но всъщност хич не гори от мерак. А и самото сдружение към момента е само от стотина души, колкото присъстваха на учредителното събрание „в малък състав и работен порядък”, както съобщиха самите те. Очакванията им са обявяването на прехвърлянето на акциите да стане на 24 май, когато ще се честват 108 години от създаването на „Левски”. Само че

възниква въпросът това ли са левскарите?

Именно този ще бъде аргументът, с който Наско ще финтира „Левски на левскарите”. А и нали „Левски” е Отбора на народа, а не на тръстове и фенски организации. В тази връзка фейсбук страницата „Синя приказка”, зад която стои самият Сираков, съобщи, че за да получат акциите, НКП, тръста и „София – Запад” трябва да съберат поне 20 000 членове за представителност.

„И да могат чрез паричните си вноски да спомагат обемно нужния годишен бюджет на клуба”, пише още в „Синя приказка”. Твърди се, че допълнително ще има изискване всеки от членовете на „Левски на левскарите” да плати и абонаментна карта. В момента продадените карти за „Герена” са малко над 3000, и достигането до 20 000 броя изглежда напълно в сферата на фантазиите.  


Същата страница „Синя приказка” поде атака към НКП и  „София – Запад” с новината, че са

продавали на черно билети за финала

за Купата на България срещу ЦСКА, където всички пропуски бяха изкупени светкавично. „Момче от школата също ни се оплака, че са го изтърбушили 150 лв за един билет”, съобщава още страницата на Сираков. Написаното се тълкува и като атака срещу избраното ръководство на „Левски на левскарите”, чийто шеф е Димитър Костадинов. Той е брат на тартора на агитката и на страховитото формирование „София – Запад” Любомир Костадинов – Младежа. Останалите от шефовете на новото сдружение също са представители на люлинската фракция или на НКП, с които Сираков е на нож отдавна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече