Ортак на Гришата сменя шкембестите италианци в „Ботев” (Вр)

0

„Ботев” (Враца) мина през иглени уши, за да оцелее в елита на българския футбол, но положението със собствеността върху футболния клуб се заплита все повече. Неаполитанският бизнесмен Анжело Тинто със свитата си шкембести италианци удариха финансово рамо тази пролет с идеята след края на сезона да вземат властта, писа Уикенд.

Това обаче явно няма да стане, след като на общото събрание за баш бос бе избран врачанският спортен деятел Вангел Вангелов, известен в борческите среди. За него се знае, че е близък на собственика на ЦСКА Гриша Ганчев. Вангелов е част от управата на федерацията по борба, освен това ръководи борбата във Враца.
Самият Вангелов поиска месец отсрочка, за да проучи детайлно на какъв хал е „Ботев” с парите. Твърди се, че човекът на Гришата иска да пропъди шкембестите италианци, понеже не се знае дали им е чиста работата. И едва тогава да се захване с клуба.
„Много са съмнителни тези. Едни разпасани, с тъмни очила, гривни, развяват си шкембета по стадиона и постоянно говорят по телефона. Кой ги знае какви са?”, разправят разтревожени запалянковци на „Ботев”.


Още повече, че във Враца имат горчив опит от подобни италиански афери. Преди десетина години под Околчица пристигна Пепино Тири, уж известен футболен мениджър, който пое управлението на клуба. За треньор доведе някой си Джовани Сондзони. За този по-късно се разбра, че няма лиценз дори за „В“ група. Сенчестите типове от Сицилия престояха в клуба малко повече от 2 месеца, когато Тири хвърли оставка поради безпаричието в клуба. Това се случи в началото на сезон 2012-2013 г., а в края „Ботев” изпадна от елита.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече