Синхронистка спасена от удавяне на световното първенство

0

Състезателката по синхронно плуване Анита Алварес бе спасена от удавяне в басейна от старши треньора на САЩ, след като загуби съзнание по време на Световното първенство в Будапеща.

Андреа Фуентес се хвърлила да спаси американката Алварес, която потънала на дъното на басейна и не дишала, след като загубила съзнание в края на съчетанието й по време на финала в соловите изпълнения в сряда. „Всички бяхме изплашени до смърт. Трябваше да скоча, защото спасителите не го сториха“, сподели Фуентес, цитирана от испанския вестник Marca.

Треньорката, която не била в плувно облекло, а по къси панталони и тениска, се гмурнала до дъното на басейна и извадила Алварес на повърхността, преди да й бъде оказана помощ. „Бях уплашена, защото видях, че не диша, но сега е много по-добре. Беше много напрегнато. Мисля, че поне две минути минаха без тя да диша, защото дробовете й бяха пълни с вода. Но успяхме да я спасим, тя изплю водата, изкашля се и това беше всичко, но бяхме много стресирани и изплашени“, добави Фуентес, четирикратна олимпийска медалистка в синхронното плуване.

Алварес била изведена на носилка до медицинския център на басейна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече