Пената отпразнува скромно рождения ден

0

Треньор №1 Димитър Пенев отпразнува необичайно скромно рождения си ден тази година. На 12 юли Пената навърши 77 г. и получи десетки честитки от приятелите си във футбола. Този път обаче нямаше банкет с тежки софри, както едно време. На скромна почерпка чичо Митко събрал само тесен кръг отбрани приятели, с които изпил само две малки ракии.


Причината е, че в последно време Стратега от Мировяне го закъса със здравето от възрастта. По лекарска препоръка пие много по-малко и по-рядко, както и внимава с храната. За това зорко следи неговата съпруга леля Надя, пише „Уикенд“.


Заради здравословните си проблеми Пенев спря да ходи на европейските мачове на ЦСКА. Доста по-рядко се появява и на стадион „Българска армия”.


Знае се, че реалната рождена дата на Димитър Пенев е 10 юли 1945 г., но е записан два дни по-късно. По онова време баща му е войник, а за майка му било трудно да отиде от Мировяне до общината, за да го запише. Това се случва на 12 юли, когато нейна роднина успява да го запише в общината.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече