Мъри е зад запалянковците, Наско усуква

0

„Левски на левскарите” разцепи „Левски”

Новото сдружение „Левски на левскарите” разцепи „Левски” по въпроса дали феновете трябва да бъдат акционери и собственици на футболния клуб. Треньорът Мъри Стоилов е твърдо зад сдружението на запалянковците. За разлика от него собственикът Наско Сираков заема витиевата позиция. А бившият шеф на сините Томас Лафчис е против, тъй като според него от това няма да произлезе нищо.

Разправиите по въпроса дали „Левски на левскарите” трябва да бъде собственик на „Левски” се развихриха, след като се оказа, че на „Герена” отново нямат пари да си покриват неплатените данъци. Мъри каза, че ако не се реагира в следващите няколко месеца, ще се наложи да разпродават футболистите. В момента имало оферти за двама от тях на обща стойност 2 милиона лева.

„Левски” ще бъде на дъното, докато не плати на НАП

Не приемам под никаква форма негативизъм към „Левски на левскарите”. Още повече ми хареса, че средствата, които ще влизат в това сдружение, ще обслужват дълговете ни към НАП”, каза хасковлията и се определи като върл привърженик на въпросното сдружение. А „Левски на левскарите” се оказаха плащачи – само месец и половина след създаването си сдружението внесе 100 000 лева за висящите данъци.
Към момента „Левски на левскарите” наброява около 1000 души. Организацията беше създадена по-рано през май. В нея влизат основно членове на националния фенклуб, тръста „Синя България” и на ултрас групировката „София – Запад”. Шеф на сдружението е Димитър Костадинов, брат на

тартора на „София – Запад” Любомир Костадинов – Младежа.

Същата групировка е на нож със собственика и шеф на „Левски” Наско Сираков, тъй като още преди две години им отряза привилегията да въртят търговията с фенски артикули и да охраняват мачовете на „Герена”.

Сираков не смее да се обади публично срещу тях, и дори дойде от кумова срама да се запише при основаването на „Левски на левскарите”. Той обаче заусуква, че може да им прехвърли акциите, само ако види срещу себе си поне 20-хилядна членска маса на сдружението. Което едва ли може да стане, макар че в организацията влязоха още новопривлеченият в „Левски” бивш капитан на националния отбор Ивелин Попов, бившите футболисти Цанко Цветанов и Елин Топузаков, и други знакови фигури.
Срещу националния фенклуб и „София – Запад” се води пропаганда във Фейсбук от страницата „Синя приказка”

В левскарските среди упорито твърдят, че зад тази страница стои самият Наско Сираков и жена му Илиана Раева. И чрез нея атакуват неприятелите си сред фенските групировки. В „Синя приказка” например пише, че националният фенклуб продава менте фланелки на „Левски”, а „София – Запад” отдавна е мутирала от фенска организация в типично мутренска банда.
Масло в огъня дали „Левски на левскарите” трябва да получи основния дял от футболния клуб, каквито са претенциите им, наля и бившият президент на сините Томас Лафчис.

„Не е приложим този модел феновете да бъдат акционери на „Левски”, защото акционерите поемат и част от издръжката на клуба. Преди няколко години имаше скандал с една от фенските фракции, която притежаваше десет процента от акциите. Когато имаш 10%, трябва да участваш и с десет процента в бюджета и да поемеш десет процента и от загубите, а това не става”, каза гъркът.

И подкрепи Наско Сираков в линията му „Левски” да бъде поддръжник на Боби Михайлов в битката кой да ръководи футбола. „Левски” няма причина да бъде опозиция на сегашното ръководство на БФС“, разясни още Лафчис.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече