Гибона празнува 60 г. семейно в Щатите

0

Първата му жена Алина организира честването

Футболната легенда Божидар Искренов – Гибона събира цялата фамилия, за да отпразнува 60-ия си юбилей в Щатите. Семейният банкет на 1 август най-вероятно ще бъде в дома на дъщеря Настася и зет му Джонатан в Остин, Тексас.

Организацията на честването е поела първата му жена Алина. Бившата стюардеса от НГА „Балкан” Алина, която навремето красеше календара на компанията, днес помага на щерка си в гледането на внучетата. Към тях ще се присъедини и синът им Георги, който е хокеист и вече учи малките си племенници да се пързалят с кънки и да държат стика.


Макар да има много приятели у нас, Радостта на народа, както наричат някогашния виртуоз на „Левски”, отдавна решил, че ще празнува семейно на американска земя. Вече няколко години той живее в дома на Алина в Филмонт, Вирджиния, докато тя дундурка внучетата им в Остин. Изкарва прехраната си като шофьор на камион и много често остава сам на 2000 километра от най-близките си. По едно време го закъса и с парите, тъй като в началото на пандемията заради съкращения остана без работа. По-късно обаче отново хвана геврека и така до ден днешен.  


Гиби успя да се закрепи при Алина, след като бившата му съпруга имаше едно наум дали да го прибира за по-продължително време. Бившата стюардеса от календара на БГА „Балкан” вече му сърба попарата, когато се разведоха през 90-те години.


След това Искренов се събра с певицата Камелия Воче, която се оказа ученическата му любов. Двамата бяха заедно доста време, но накрая приключиха с лют скандал. После Гиби се хвана с украинката Елена, но и там не прокопса. С последната му любов Кремена, треньорка по художествена гимнастика, изкараха няколко бурни години и вдигнаха пищна сватба. Скоро след това обаче бракът им се разпадна, а Искренов духна към Щатите.


Освен проблемите във връзката им, Гиби се принуди да избяга отвъд океана заради дългове. Тъй като имал лошо кредитно досие пред банките, на Искренов му се налагало да взима пари от нелегални лихвари. Само че забавил плащанията, натрупал наказателни лихви и нямало начин да върне парите. Подгонен от мутрите, Гиби си събра набързо багажа и се изнесе към Америка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече