9 г. затвор за баскетболистка

0

9 години зад решетките и глоба в размер на 16 000 долара! Това отреди съдът в Русия за американската баскетболистка Бритни Грайнър. Тя бе обвинена за притежание и трафик на наркотици.

31-годишната Грайнър е двукратна олимпийска шампионка с тима на САЩ и една от големите звезди на Женската национална баскетболна асоциация. Задържането й стана още през февруари на московското летище „Шереметиево“. Тогава в багажа на Бритни е открито шишенце с масло от канабис. Според съда Грайнър е внесла забраненото вещество умишлено и с престъпни намерения. Американката твърди, че случайно е сложила шишенцето. Тя имала и лекарско предписание за ползване на канабис.

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече „неприемлива“ присъдата на американската баскетболна звезда.

Джо Байдън смъмри руския съд

Джо Байдън смъмри руския съд

„Русия неправомерно задържа Бритни. Това е неприемливо и аз призовавам Русия да я освободи незабавно, за да може тя да бъде със съпруга си, близките си, приятелите и съотборниците си“, заяви Байдън в изявление. Президентът на САЩ потвърди, че ще преследва всички възможни пътища“ за репатрирането на Гринър.

„Съдът напълно пренебрегна всички доказателства на защитата и най-вече признанието за вина. Присъдата е абсолютно необоснована. Със сигурност ще подадем жалба“, заявяват от адвокатския екип на баскетболистката.

Грайнър е баскетболна звезда в Америка

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече