Медалистите ни от световното в Кали мечтаят за Париж 2024

0

„Много бих искала да участвам на олимпиадата, ще ми трябва много труд, много емоции, физическа и психическа сила“, сподели новата световна шампионка на България в леката атлетика Пламена Миткова при завръщането си от Световното първенство до 20 години в Кали, Колумбия. С нея се прибра и сребърният медалист на скок на височина Божидар Саръбоюков.

17-годишната Миткова грабна титлата в дългия скок с нов личен рекорд – 6,66 метра. „Много се радвам и все още се вълнувам за този голям успех. Трябва самочувствие, трябват много неща и във всяко едно състезание, в което подобрявам резултатите си, се чувствам по-сигурна. Виждам, че мога, продължавам да се развивам и това ми дава сила да продължавам. Очаквах хубав резултат, вече година, всъщност цял живот се подготвям за това състезание и тези, които предстоят. Очаквах и повече, но се радвам за този резултат“, сподели тя при завръщането си в България.

Нейният треньор Ивайло Русинов призна, че е много доволен от своята състезателка. „Отличен 6, най-хубавото нещо за един треньор е когато състезателят реализира труда на двама ни, така че не мога да бъда по-доволен. Строго индивидуално е, надявам се при нея да е по-лесен (преходът към жените). Тя има все още една година при девойките, така че си следим състезанията, догодина има Европейско за девойки. По всяка вероятност съм планувал догодина да участваме на едно от женските състезания, вече ще преценя на зимното или лятното голямо първенство. Искам да планирам внимателно нещата, за да съм сигурен, че тя ще е готова, най-вече психически“, каза Русинов. „Смятам, че имам много резерви още, в началото на развитието си съм. Надявам се през 2024-та година да съм на Олимпиадата“, обяви амбициите си и Саръбоюков.

„Емоциите са чудесни, това е най-хубавият медал, който съм печелил досега, надявам се занапред да има още много такива. Ако не беше завалял дъжд може би щях да си постигна поне личния резултат, но никой не може да каже какъв медал щях да взема, защото и другите конкуренти бяха много силни“, каза още 18-годишният скачач.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече