Дейвид Фишеров се сбил с Божидар Андреев

0

„Иван Абаджиев сигурно се обръща в гроба!” Това се коментира в тежката атлетика, след като стана ясно, че националният отбор на България по вдигане на тежести се е превърнал в Содом и Гомор. Покрай случая с дрогирания Карлос Насар наяве излязоха отвратителни подробности около живота на щангистите ни. Оказва се, че значителна част от тях са затънали в комар, амфети и брутални сексуални изпълнения.

Говори се например, че тежкоатлетите ни са обърнали подготвителните лагери в школа за високо сексуално майсторство. Денем тренирали, зобали и влизали във форма. През нощта наставала вакханалия. Поръчвали си поне две проститутки, които сводниците им докарвали с коли. След това започвало порното. Едните се изреждали на момичетата, а другите ги снимали. После се сменяли. Накрая разглеждали кадрите и коментирали кой как се е представил в кревата. Сексуалните изпълнения били съпровождани с употреба на амфетамини или друга дрога, която се числи по-лесно от организма.

Треньорът Иван Иванов бил наясно с всичко това, но предпочитал да си трае. И без това състезателите му взимат заплати от дъжд на вятър, а по-рано това лято заплашиха с бойкот федерацията. Христо Христов, Ангел Русев и Дейвид Фишеров разкриха, че ги държат шест месеца без пукната стотинка. Те поискаха оставката на шефа на централата Неделчо Колев, който трябваше да бъде сменен от Ариф Маджид, но все още се крепи на поста с процедурни хватки.


Оказва се още, че част от тежкоатлетите ни са затънали в дългове от хазарт. „Има момчета, които буквално не излизат от казината. Жалко, понеже имат талант да се развиват в спорта, но по този път ще пропаднат”, коментира източник от щангите.


Обстановката била много изнервена, нерядко се стигало и до сбиване между състезателите. Преди европейското в Тирана например в лагера е станал побой между Божидар Андреев и натурализирания австриец Дейвид Фишеров. Останалите едва успели да ги разтърват.


По-старите любители на щангите си спомнят с тъга времената на Иван Абаджиев, когато в националния отбор на България властваха редът и дисциплината. Старшията, както всички го наричаха, държеше всичко под пълен контрол. Знае се например, че тежкоатлетите са имали забрана да си заключват стаите. Посред нощ Абаджията обикалял, за да провери дали всички са по леглата. За нарушителите следвали сурови наказания, в това число и изритване от отбора. „Папата на щангите” ги скъсваше от тренировки, но на големите първенства нашите обираха значителна част от медалите, най-вече златни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече