Световният шампион Карлос Насар карал дрога по морето

0

Полицаите пипнаха 18-годишния щангист на амфети и без книжка

Световният ни шампион по вдигане на тежести Карлос Насар е тръгнал да затрива спортната си кариера едва на 18 години. Смуглият здравеняк с ромски корени от Червен бряг бе заловен да шофира дрогиран край Поморие в нощта на 27 срещу 28 юли и изкара 24 часа в ареста. Пробата му на място показа наличие на амфтамин и метаамфетамин. Издънките на Насар обаче не стигат дотук – щангистът не само се друса, но и кара дрога по морето.

В колата му ченгетата намират марихуана, за която шампионът с половин уста смутолевил, че уж била за лична употреба. Според нашия източник обаче роденият в Париж от майка българка и баща ливанец Насар се е забъркал с мутренска банда. И заедно с нацепените батки от групата разнася дрогата на плажните наркоманчета.


За капак надрусаният щангист е бил хванат да шофира със своя автомобил БМВ 7 без шофьорска книжка. 18-годишният спортист все още карал шофьорски курсове и бръмчал без документи. Иначе баровския джип си купил с парите от световната титла на шампионата в Ташкент през 2021 г.


Всичко това се случва, докато националният отбор по щанги е тренировъчен лагер в Белмекен, където се готви за световното първенство в колумбийската столица Богота в края на ноември. Шампионатът се явява и първа олимпийска квалификация за игрите в Париж през 2024 г. Насар обаче го ударил на уволнение и въобще не се явил на лагера. Останал си с мутрите на морето, където му било по-добре. След издънката треньорът на нашите Иван Иванов наредил на грешника да не се вясва в Белмекен, докато не си оправи положението. Самият Иванов не искал Насар в отбора още преди да гръмне скандала, защото бил наясно какви ги върши с мутренските си приятелчета.

След задържането за 24 часа Карлос Насар бе освободен и в момента се намира в Червен бряг. Но тепърва ще има проблеми както със закона, така и със спортните власти. Понеже вече стана известно име в щангите, като нищо ще попадне на мушката на допинг ченгетата. В такива ситуации има схема, с която използвалият забранени вещества спортист може да спечели време, за да се изчисти. Такъв е случаят с надрусаният с амфети български щангист, който се нуждае поне от три седмици, за да разкара препарата от организма си. Най-вероятно ще го скрият, а на международната допинг комисия ще бъде даден грешен адрес. Обикновено за първо такова недоразумение не следва санкция и се чака втори адрес за проверка. Така има вероятност Насар да спечели време и да се изчисти.

Големите ядове за щангиста обаче ще дойдат, ако преди скандала е употребявал марихуана или друг наркотик.

Той може да остане половин година в организма и се хваща с проби на урината. Ако Насар си е пафкал трева, няма как да се скатава толкова дълго време от допинг властите. Ако го пипнат с дрога, това ще означава дисквалификация не само за световното в Богота, а и за две години. Така най-голямата надежда за злато при щангите в Париж 2024 сам си затваря пътя за игрите.

При лоша развръзка за Насар е твърде вероятно да има последствия и за целия национален отбор, заради многото допинг провинения на българските щанги в миналото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече