Стойчо пристанал на ЦСКА 1948 за 20 000 на месец

0

Стойчо Младенов доскоро се биеше в гърдите като цесекар от отбора на Гриша Ганчев, но вече мина при отцепниците от ЦСКА 1948. Присъствието му там ще бъде предимно за фасон, а заедно с останалите червени легенди в клуба ще трябва да убеди запалянковците, че това е истинският ЦСКА, а не пришълците от Ловеч на „Армията”. За това Младенов ще прибира по 20 000 евро месечно от боса Цветомир Найденов.

Парите на Екзекутора в ЦСКА 1948 се формирали по следната схема – 5000 евро заплата, а останалото под формата на рекламен договор с генералния спонсор „Ефбет”. Формално ще го водят „оперативен директор”, но работата му ще е повече като посланик на ЦСКА 1948 в армейската общност.

Така Младенов влезе в отбора на ред други големи имена от историята на стария ЦСКА, които вече са в ЦСКА 1948. Там треньор сега е Любо Пенев, който също като Стойчо беше брутално изпъден от Гриша Ганчев и сина му Данаил от „Армията”. В щаба са още Ради Здравков, Спас Джевизов, Методи Томанов, Ангел Рангелов, Методи Деянов и др. С авторитета си сред феновете те ще трябва да привлекат още публика на страната на техния отбор, тъй като досега повечето зрители ходеха да гледат този на Гришата. В момента обаче ЦСКА 1948 води класирането, и този сезон имаше мачове с повече от 1000 зрители на стадиона в Бистрица. А на „Армията” посещаемостта намалява с всеки кръг.


При представянето си Стойчо изрично подчерта, че повече няма да бъде треньор, и няма да се бърка в спортно-техническата работа на ЦСКА 1948. Това се дължи на факта, че сегашният наставник Любо Пенев се е нацупил още преди време, когато научил за плановете на Цветомир Найденов да привлече Екзекутора в екипа си. Работата е в това, че двамата се скараха люто, когато Стойчо зае поста на Пенев в ЦСКА на Гришата преди година. Тогава Любо го обвини в лицемерие: „С колегата от Плоски сме били съотборници в ЦСКА и сме делили една съблекалня. Според мен беше редно да звънне и да ми каже, че преговаря с ЦСКА. За мен това не е мъжка постъпка, а на всичкото отгоре ме вижда тук и проявява страхотно лицемерие. Това е много гадна и долна постъпка от негова страна”. Затова сега Любо настоял за гаранции, че Стойчо няма да се меси в работата с отбора и селекцията на футболисти. В крайна сметка Младенов приел това и заявил, че няма работа в съблекалнята.


Освен това Стойчо не мели брашно със спортния директор Ради Здравков и главния скаут Методи Томанов, които преди 20 години го обвиниха, че реди трансфери на „Армията” срещу комисиони.
След като се разбра, че Стойчо пристава на ЦСКА 1948, феновете на отбора на Гриша Ганчев побързаха да обявят Екзекутора за предател. Някои крайни мнения стигнаха дотам, че да призовават да му махнат от „Армията” почетната звезда и да изчегъртат името му от алеята на славата. „Какво по-добро от това да отида в клуб, в който работят мои съотборници, легенди на ЦСКА. Къде да отида – в „Лудогорец”, в „Левски”? След като ме принудиха да напусна ЦСКА от „Българска армия”, къде да отида? Попадам на точното място. Това е клуб с бъдеще. Самото развитие го показва и доказва”, оправда се Стойчо, като с тези думи изчетка Любо и Ради. Източник от ЦСКА 1948 съобщи по този повод, че ще направят опит за помирение между скараните червени легенди, които се събраха пак в един отбор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече