1000 лева за фланелка на Бербатов в помощ на тежко болна жена

0


Тениска на Гришо стигна 9 стотака, боксови ръкавици на Пулеви – 600 лева

1000 лева са предложени за фланелка на Димитър Бербатов от европейското първенство по футбол в Португалия през 2004 г. Това е най-високата сума в благотворителния търг в подкрепа на болна от множествена склероза 27-годишна жена. Освен футболиста, в търга участват звезди като Григор Димитров, Кубрат и Тервел Пулеви, Христо Стоичков, Катрин Тасева, Александър Везенков и още десетки други спортни величия.
 
За фланелката на Бербатов първоначално са били предложени 400 лева, но наддаването вдигна цената й до хилядарка миналия вторник. Предвижданията бяха, че до провеждането на търга, насрочен за неделя, сумата може да набъбне и още.


Вторият предмет в класирането по предложена сума също е фланелка, но от първата ни ракета Григор Димитров. Първоначалната сума за нея бе 220 лева, но тя бързо скочи до 900. За боксови ръкавици с автографи от Кубрат и Тервел Пулеви са предложени 600 лева – колкото и за потник на баскетболния национал Александър Везенков. Златният медал от европейското първенство по вдигане на тежести в Риека през 1998 г., предоставен от олимпийския, световен и европейски шампион Иван Иванов и неговия син, стигна 350 лева, а автобиографията на Христо Стоичков – 120 лева. За стотачка може да се продаде официална тениска на българската делегация за летните олимпийски игри в Токио 2020 с автограф от гимнастичката Катрин Тасева.


Целта е да бъдат събрани 55 хиляди евро за лечението на болната жена. Нейното име е Катрин Йоргова, живее в Перник и има 6-годишен син Кристиян. Диагнозата „множествена склероза” й е поставена през 2014 г. Състоянието ѝ непрекъснато се влошава, но лекари от Москва й дават надежда, че може да се пребори чрез трансплнтация на стволови клетки. Те са специалисти от Катедрата по хематология и клетъчна терапия при Националния хирургичен център „Пирогов“ в Москва. Статистиката на болницата сочи, че при 90-95% от подложилите се на това лечение през последните 10 години прогресът на заболяването спира.


Благотворителният търг в неделя в помощ на Катрин е организиран от спортния журналист от БНТ Радостин Любомиров. Помощи за болната жена могат да се даряват и в дарителската сметка: Обединена българска банка АД, IBAN: BG47UBBS80021035256550, BIC: UBBSBGSF.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече