Сините се тръшкат за нова отсрочка на борчовете

0

„Левски“ на колене пред НАП заради неплатените данъци

„Левски“ буквално е на колене пред НАП в опита да си спаси лиценза заради неплатените данъци. Това стана ясно след срещата между ръководството на футболния клуб, спонсорите, треньорите и представители на запалянковците.

Сините имаха споразумение с приходната агенция, според което трябваше да плащат по 143 000 лева на месец. Те обаче не го спазват, заради което още през април НАП наложи запор върху банковите сметки на „Левски“. Общото задължение е над 8 милиона лева, от които 2 милиона трябва да се внесат до края на годината. Ако това не стане, клубът ще изгуби професионалния си лиценз и ще бъде изхвърлен да играе при аматьорите. Затова шефовете от „Герена“ вече са поискали среща с новия директор на агенцията Борис Михайлов, пред когото ще молят за милост и сключване на ново споразумение.


Компромисите, които НАП досега правеше на „Левски“, разгневиха много останалите професионални клубове и най-вече ЦСКА и „Локомотив“ (Сф). Червените бяха изхвърлени от Европа през 2008 г. за 800 000 лева неплатени данъци от тогавашния им шеф Александър ТомовЛупи. А през 2015 г. локомотивци се сбогуваха с „А“ група, където бяха завършили на трето място, заради 1.1 милиона лева. Сега на „Левски“ се правят компромиси за много по-високи суми.


На срещата е станало ясно, че към момента „Левски“ нито има 2 милиона лева да плати данъците, нито има и изгледи да ги изкара отнякъде. Спонсорите от „Палмс Бет“ са казали, че финансират клуба само в определени пера като например плащането на заплати, но не искат да покриват стари борчове. Така най-вероятно ще се наложи сините да почнат разпродажба на футболисти. На „Герена“ правеха сметка да изкарат поне 1 милион евро от квалификациите за Лигата на конференциите и над 2.5 милиона, ако влязат в групите на турнира. В крайна сметка обаче пиха по една студена вода, след като „Левски“ отпадна рано-рано от малтийския „Хамрун Спартанс“.


Освен това „Левски“ дължи и 14 милиона лева на бившия си собственик Васил Божков. Самият той беше казал, че няма да си ги търси. Напоследък обаче се говори, че Божков  си сменил мнението и имал намерение да си прибере парите.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече