Любо Пенев изгонен с камъни от „Армията“

0

С камъни, бутилки и грозни псувни бе изпратен от родния си стадион „Българска армия“ Любослав Пенев след мача между ЦСКА-София и ЦСКА 1948, завършил 2:1 за домакините.

Фенове се изгавриха брутално с някои от най-големите си легенди като Любо, Стойчо Младенов и Радослав Здравков. Псувни на „Армията“ отнесоха и по-нови доскорошни „червени“ любимци като Методи Деянов и Валентин Илиев. Всички те са обявени за предатели, защото вече са част от омразния за повечето „армейци“ ЦСКА 1948. Гаврата започна още преди мача, когато запалянковци оляха с бира и боклуци звездите на Стойчо и Любо на Алеята на славата пред стадиона. Върху тях бяха разпилени жълти стотинки и фалшиви пари с намека, че легендите са се продали.

Грозните сцени се пренесоха и на стадиона по време на мача, когато озверелите фенове закрещяха „Любо кЕо“ и „Стойчо Младенов пеЕт“. Десетки запалянковци хвърляха бутилки, части от седалки и монети по представителите на гостите от 1948, начело с директора Добрин Гьонов. Единствено благодарение на стюардите и полицията не се стигна до физически сблъсък. Наложи се легендата Георги Велинов да брани бившия си съотборник Ради Здравков от побеснелите фенове. В крайна сметка представителите на гостите бяха помолени да напуснат стадиона, за да не се стигне до още по-голяма ескалация на страстите.

ЦСКА-София почти сигурно ще понесе тежко наказание заради ексцесиите. Делегатът на мача е сезиран за хвърлените предмети, сред които и камъни. „Червените“ ще отнесат сериозна глоба и има вероятност да бъдат наказани с мач без публика.

Същевременно една от водещите фракции на феновете „Офендърс“ се разграничи от гаврата с легенди като Любо и Стойчо. Организацията продължава да бойкотира мачовете, но взе отношение по скандала.

Гостите бяха принудени да напуснат стадиона

Гостите бяха принудени да напуснат стадиона

„Това, от което категорично се разграничаваме, са грозните прояви по адрес на Любо Пенев и Стойчо Младенов – обявиха от „Офендърс“. – Никога и по никакъв начин не бихме оправдали постъпката на хората Любослав и Стойчо. Нито да я подкрепим. Но това, което са направили футболистите Пенев и Младенов, ще отеква завинаги в историята на нашия любим отбор. ЦСКА не е станал велик клуб от нищото. Десетки треньори и играчи са „трошили ръце и крака“, за да изковат с пот на чело славата на нашия клуб. Псувайки, обиждайки и замеряйки тези хора, единствено нещо, което постигаш, е да плюеш на собствената си история и наследство. Неща, които за нас са меко казано недопустими.“

Самият Пенев не отвърна на провокациите и остана невъзмутим въпреки грозните обиди.

„Имаше определени хора, които изнесоха някакво представление, с което опитаха да отклонят внимание от грешното и некадърно ръководство. Една поръчка, съвсем очаквано беше“, каза Любо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече