Мъри завзема „Левски“ чрез „София – Запад“

0

Наско бил следващият в списъка за линч на „Герена“

Войната по високите етажи в „Левски“ пламна с нова сила, този път между треньора Мъри Стоилов и члена на Надзорния съвет Тити Папазов. Последният си подаде оставката в края на миналия месец по настояване на Стоилов. Но сега я оттегли, след като плати от джоба си борч на „Левски“ от 125 000 лева. Заради това, че се опъна на Мъри, Папазов беше подложен на свирепа атака от агитката на „Левски“, която издигна транспарант с цинични думи срещу него по време на мача с „Арда“ на „Герена“.

Атаката срещу Тити Папазов е първата стъпка към овладяване на властта в „Левски“ от Мъри Стоилов и ултрас-групировката „София – Запад“. Целта била първо да се превземат Надзорният и Управителният съвет на футболния клуб. А след това собственикът Наско Сираков да се окаже притиснат до стената, да се оттегли и да прехвърли акциите на Мъри.


Тити си подаде оставката през август по искане на Стоилов. Причината беше прекратеният от Папазов преди две години договор за екипировка с „Макрон“, след което италианската компания осъди „Левски“ да плати 125 000 лева неустойка. Баскетболният треньор беше обещал да плати дълга, но си правеше оглушки дълго време. Накрая Мъри го натисна по време на събирането на ръководството на „Левски“ и го принуди да си подаде оставката. Тити наистина обяви, че се оттегля. Само че в крайна сметка плати борча, а след това каза, че остава в Надзорния съвет и оставката му не следва да се брои.


„Тези платени от него 125 хил. лева са само 5% от всички золуми, които е направил през това време като съветник на много президенти и изпълнителни директори, на които издигаше паметници“, изригна на свой ред Мъри Стоилов. И настоя Тити да си ходи в баскетбола, а не да се занимава с футбол.


Ден по-късно на мача „Левски“ – „Арда“ (2:0) агитката в сектор „Б“ издигна плакат с надпис „Папазов, курво лицемерна, вън от „Левски“. Въпросният надпис бил вдигнат по нареждане на Мъри от неговите хора от „София – Запад“, твърдят на „Герена“. Люлинската група е начело на фенските организации Национален клуб на привърженика (НКП), Тръст „Синя България“ и сдружението „Левски“ на левскарите“. Трите формирования, предвождани от Мъри Стоилов, от няколко месеца настояват Наско Сираков да им прехвърли дела си от 86% от „Левски“ и те да станат собственици на Отбора на народа.

Самият Сираков е трън в очите на „София – Запад“, тъй като заедно с Тити още преди две години им отряза привилегиите да въртят търговията с клубни артикули и да охраняват мачовете на „Герена“. Затова сега подкарват Папазов, а скоро ще дойде редът и на Наско. Той и досега често беше публично нападан от тях, но дотук издържа на атаките. Въпросът е – докога?


Отговорът на Сираков не закъсня. Публична тайна е, че той казва какво да се пише във фейсбук страницата „Синя приказка“, чиято политика е да защитава Наско и да напада „София – Запад“. „Ако бяха издигнали такива транспаранти и срещу Тонев и Русев, сега сигурно щетите върху отбора щяха да са по-малко. Но как да издигнат, като те им даваха всичко каквото поискат, и си беше мирно и тихо. Докато клубът загиваше, декларациите им за подкрепа летяха всяка седмица. Двойните стандарти и лицемерието е там при тях, а не другаде“, написа „Синя приказка“ за отношенията между „София – Запад“ и бившите собственици Иво Тонев и Спас Русев. Именно при тяхното управление „Левски“ затъна в многомилионните борчове, които не са платени и до днес.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече