Гришо спечелил $1 милион от турнира в София

0

Нашият прибира процент от билетите и рекламите

Григор Димитров ще прибави още близо един милион долара от участието си в турнира „София Оупън”, който в момента се провежда в столицата. Само за това, че излиза на корта в „Арена Армеец” пред българската публика, той получава половин милион, без значение от резултатите си. Останалите пари ще вземе като процент от продажбите на билети и спонсорските и рекламни постъпления.

По-рано тази година Григор разиграваше известно време организаторите, за да си осигури възможно най-много приходи. Двамата с мениджъра му Георги Стоименов първоначално получиха оферта за 250 000 долара, която беше отхвърлена. А за да притиснат до стената шефовете на турнира, Гришо дори подаде заявка да участва в провеждащата се по същото време надпревара в Израел. В крайна сметка началниците на „София Оупън” кандисаха при следните условия – 500 000 долара хонорар, плюс процент от всички приходи. Отделно Гришо си е довел и два лични спонсора, които също му кихат за участието. Като се удари чертата, излиза че Димитров ще прибере около един милион долара. Разбира се, от тези пари той ще трябва да плати на екипа си, процент се полага и на мениджъра му Стоименов, който е съпруг на бившата ни тенис-звезда Катерина Малеева.


Гришо в момента е 23-ти в световната ранглиста на АТP, под чиято егида е и турнирът в София. Дотук само от наградни фондове за 14 години професионална кариера той е спечелил общо 21.74 милиона долара, от тях 1.27 милиона за тази година. В класацията на най-добре платените български спортисти за всички времена той присъства в челната тройка заедно с футболистите Димитър Бербатов и Красимир Балъков.


В София Гришо е без приятелката си Лолита Османова, която не присъства в залата. Нямаше я и на коктейла преди турнира. Наблюдателни присъстващи обаче забелязаха, че хасковлията мята жадни и закачливи погледи към една от синоптичките от „Нова”. Става въпрос за засуканата брюнетка Лора Георгиева. Тя, заедно с друго от красивите лица на телевизията Валерия Видева, е в отбора на посланиците на турнира. 34-годишното изкушение за мъжките погледи обаче се слави като трудно достъпна, при това с два провалени брака зад гърба си. Твърди се, че Лора има връзка с бизнесмена Паскал Георгиев, той държи верига от фитнеси у нас. Друг е въпросът дали на Гришо, който си пада по какички, ще му се отвори парашутът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече