Раздор в клана Малееви

0

Съпругът на Катерина бил персона нон грата във фамилията

Слуховете за раздор в тенис клана Малееви се потвърдиха на турнира „София Оупън”. В зала „Арена Армеец” четирите представителки на прочутата фамилия бяха разделени на групи и им личеше хладното отношение помежду им.  Освен това седяха на различни места – Юлия и голямата щерка Мануела във ВИП-ложата, Магдалена се появи по едно време до тях, а Катерина беше някъде встрани.

Великите тенисистки, и трите заемали място в топ 10 през годините, рязко охладили отношенията си напоследък, гласят слуховете в тениса. Освен традиционните разправии за пари и имоти, гарнирани с чисто женска злобичка, друга от причините била в това, че фамилията не понасяла съпруга на Катерина Георги Стоименов, който е персона нон грата в тенис клуб „Малееви”. Той се явява и мениджър на ракета №1 на България Григор Димитров. Според тях Стоименов се правел на голям бизнесмен, а всъщност харчел парите на Гришо, които можело да се изразходват по-целесъобразно.


Масло в огъня наляло и отношението на клана към Българската федерация по тенис и нейния шеф Стефан Цветков – Цъфа. Доскоро Малееви бяха на нож с него и имаха враждебни настроения към централата. Само че сега Берберян и Мануела предприели курс към затопляне на отношенията. По тази причина получили и покани да седнат във ВИП-ложата при началниците и баровците. А Маги дори участва в церемонията по награждаването на победителя Марк- Андреа Хюслер от Швейцария.


Това пък хич не се харесало на Катерина Малеева и Георги Стоименов. От години той води война с Цъфа и федерацията по тенис. Това беше и една от причините да спира Гришо доста години наред от участие в „София Оупън”, преди да кандиса тази година и по-рано през 2017 г. след натиск от спортното министерство. Мъжът на Катерина искаше самият той да го организира, и после да делят парите с Гришо и баща му Димитър Господинов. Но понеже не му се отвори парашутът, агентът на тенисиста най-често не го пускаше на турнира в София, както и до участие в националния отбор на България за купа „Дейвис”. Хасковлията се появяваше само тогава, когато от това зависи участието му на олимпийски игри. За там има отделни суми от спонсорите на Гришо, които хич не са за изпускане. Затова опитът на Берберян и Мануела да стоплят отношенията с Цъфа въобще не се понравил на Катерина и мъжа й.


Провеждането на турнира от сериите АТП 250 „София Оупън” през 2023 г. също е под въпрос и най-вероятно няма да го има. От федерацията обясниха, че заложените дати съвпадат с провеждането на мача от турнира за купа „Дейвис”, където България гостува на Нова Зеландия.

В тениса обаче се говори, че арабските организатори от „Дубай Дюти Фрий” били много разочаровани от председателя на федерацията Стефан Цветков. Той бил поел ангажимент да осигури още спонсори за турнира, както и повече пари от държавата, която дава 500 000 лева. Но не успял да се справи. Освен това някой го наклепал пред тях, че взимал процент от парите, които се плащат на българските доставчици на турнира. Дали е вярно или не, това само той си знае. „Основната цел на Цъфа с провеждането на този турнир беше да се го изберат в някой от бордовете на АТП. Това се случи, влезе в борда на европейските турнири на асоциацията и вече му е все едно”, разправят още в тенис средите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече