Балъков още тъжи за бившия си шеф

0

Майер-Форфелдер го направил милионер

Красимир Балъков още не е прежалил бившия си шеф в „Щутгарт” и добър приятел Герхард Майер-Форфелдер. Германецът, който беше и икономически министър на провинция Баден-Вюртенберг, си отиде преди седем години. Балъка обаче тъжи за него и дори публикува тяхна снимка. „Почивай в мир приятелю, благодаря ти за всичко. Ти беше велик човек!”, заяви бившият футболист.


Именно на Герхард Майер-Форфелдер е основната заслуга Балъков да натрупа милиони в „Щутгарт”. Като президент на футболния клуб той му даде по 6.5 милиона германски марки на сезон. Договорът беше подписан през 1995 г. и дълго време беше пазен в тайна. Накрая се оказа, че българинът получава най-високата заплата в цялата Бундеслига. За осем сезона той е получил 52 милиона, което прави над 30 милиона евро.


Реално, за да разполага с Балъков, „Щутгарт” трябваше да отделя 6.5% от годишния си бюджет. Босът Майер-Форфелдер обаче не жалеше пари за българския си любимец. Отделно, че Балъков беше в кръга от най-близките му приятели, а двамата играеха заедно голф.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече