Валери Божинов каза защо е напуснал „Септември“

0

Валери Божинов поема по пътя на ново футболно предизвикателство

Аз съм емоционален и открит човек, бъдещето ми е във футбола, казва Божигол


Валери Божинов поема по пътя на ново футболно предизвикателство. Божигол се изявяваше успешно като помощник на треньора Славко Матич в „Септември“, но сръбският специалист напусна клуба след загубата от „Славия“ с 0:1.
Валери сподели пред читателите на „България Днес“ с какви чувства посреща своя нов етап във футбола и живота.

Кристиан ИВАНОВ

– Валери, обявихте, че напускате „Септември“, но оставяте там приятели и съмишленици. Какво е следващото предизвикателство пред вас?
– Свързан съм с футбола, този спорт ми е дал много. Обичам тази игра! Така че при всички случаи ще остана свързан с любимия спорт. На този етап предпочитам да не говоря конкретно за плановете си. Но скоро ще стане ясно какво е бъдещето ми във футбола.
– Престоят ви в „Септември“ беше емоционален, с какви чувства си тръгвате от клуба?
– Пожелавам всичко най-добро на „Септември“, надявам се отборът да израства. В тима играят млади момчета, които могат да разгърнат потенциала си. В този клуб аз бях поканен от Славко Матич и беше морално да си тръгна с него. В „Септември“ идва нов треньор с добра квалификация. Светослав Петров трябва да има възможността да приложи идеите си.
– В „Септември“ имахте важна роля за развитието и мотивацията на младите футболисти. Да очакваме ли и в бъдеще да работите в тази посока?
– На мен футболът ми е дал много. Сега искам и аз да предам на по-младите това, което съм научил в някои от най-големите клубове в света. Като човек съм открит, емоционален. Мисля, че това е най-прекият път към момчетата, които желаят да напредват в професионалния спорт.
– Да поговорим и за националния отбор. Под ръководството на Младен Кръстаич записахме две поредни победи в Лига на нациите. Как оценявате шансовете ни за класиране на Евро 2024?
– Имахме разговори с Кръстаич, той е добър специалист и много скромен като човек. Ясно каза, че няма намерение да измисля топлата вода във футбола. Но има ясно виждане как националният отбор на България да вдигне нивото. Групата ни за Евро 2024 не е лека. Сърбия, Унгария и Черна гора имат силни играчи, които играят в големи първенства. Мачовете срещу такива отбори ще помогнат на българските футболисти да бъдат забелязани в срещи на високо равнище. Дай боже, и ние скоро да имаме звезди, които блестят в Европа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече