Телефонът изтормози Димитър Пенев в интервю по телевизията

0

Чичо Митко: „Ако имате сили, по 50 грама за наздраве“

Треньор №1 Димитър Пенев се оказа под кръстосан огън в сутрешните часове на Димитровден. Прочутият именяк беше включен в ефира пряко от „Армията“, където трябваше да говори за празника, футбола и живота като цяло. Освен че от едната страна репортерката го бомбардираше с въпроси, в джоба му мобилният телефон непрекъснато звънеше. Пената дори вдигна при първото позвъняване. „Мерси, чиче… Румен, разбрах. Ще ти хванат гласа и по телевизията, айде да затваряш“, разпореди Стратега на човека от другата страна на линията. След това забрави да го изключи, и апаратът звъня пронизително още два пъти по време на предаването.


„Благодаря на феновете, които са запомнили добре моето име. Имало е ругатни и към нас, когато не сме имали добри резултати на световни първенства. Моят живот е минал с по-добри впечатления и се надявам, че и привържениците са имали симпатии към моята игра и успехи. Поздравявам ги! Ако имат сили, по 50 грама за наздраве. В другия случай по-слабичко вино в по-голяма чашка – за здравето на българския народ”, каза чичо Митко.


Знаменитият бивш футболист и треньор вече е на 77 години, но още изглежда в добра форма. „Поне не ходя с бастун“, разправя Пената на събиранията си с набори и приятели. Той много тачи именния си ден, на който преди години зареждаше тежки софри. Сега обаче го кара по-кротко с яденето и пиенето. За празника Пената каза, че ще го отбележи скромно, но очаква щерката и внуците да наминат да го поздравят за Димитровден. Имен ден отпразнува и друга голяма червена легенда – Димитър Якимов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече