Малееви срещу зет си в битката за властта в тениса

0

Люта битка се задава по върховете на управлението на тениса в България. Срещу сегашния председател на федерацията Стефан Цветков – Цъфа вече се е заформила сериозна опозиция, за неин лидер се сочи бившия вицепрезидент на централата Огнян Илиев. Зад Цъфа стои славната треньорка Юлия Берберян и две от прочутите ѝ дъщери – Мануела и Магдалена. А в другия лагер са зет им Георги Стоименов и целият антураж на ракета №1 Григор Димитров, начело с баща му Димитър Господинов.

Разделението в клана Малееви се видя още на турнира на АТП в София, когато Юлия, Мануела и Магдалена бяха при Цъфа в официалната ложа. А Катерина и мъжът и Георги Стоименов не се вяснаха въобще при останалите от семейството. Последният поначало е низвергнат от тъща си и двете балдъзи. Но се оказа, че фамилията е разделена и в очертаващите се предизборни битки във федерацията по тенис.


Като кандидат за шефското място се сочи Огнян Илиев, който беше дългогодишен вицепрезидент на федерацията, а в момента е главен треньор на „Черно море – Елит“. Говори се, че зад него с цялото си влияние стои бившият спортен министър и негов съгражданин от Варна Красен Кралев. Сред видните опозиционери е и Георги Стоименов, мениджърът на Григор Димитров. Стоименов и бащата на Гришо Димитър Господинов отдавна имат мерак да овладеят федерацията, както и да организират по-големите турнири у нас начело с този на АТП.


Сегашният шеф Стефан Цветков обаче хич не изглежда лесен за сваляне от трона. Той има отлични позиции сред значителна част от клубовете с право на глас. Освен Малееви, зад Цъфа стоят и други влиятелни фигури в тениса. Като такъв например се сочи кметът на Банкя Рангел Марков, който освен всичко останало е и учител по тенис на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.  


В тенис средите се твърди, че до края на ноември ще бъдат насрочени извънредни избори във федерацията. Единият вариант е да ги свика опозицията, като събере необходимата една трета от гласовете. Очаква се обаче самият Стефан Цветков да предприеме изненадващ ход, като пръв насрочи изборно събрание, „за да се наиграят по-бързо“ тези от другия лагер. Иначе редовни избори в тениса трябва да има чак през 2024 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече