Кобрата се бута в политиката с диплома

0

Боксьорът вече би тъпана, че ще прави партия, но удари на камък

Залезлият боксьор Курбат Пулев се изучи за политик. Кобрата официално завърши магистърска степен със специалност „Политика и бизнес” в УНСС. Преди четири години се изучи за треньор по бокс в НСА. Близки до 41-годишния софиянец разправят, че към момента той повече гледа към политиката, но пък там едва ли ще го огрее.


Самият той неведнъж се биеше в гърдите, че го канят от различни политически формации, но им отказвал. Мнозина обаче гледат с насмешка на политическите амбиции на Кобрата. Според тях боксьорът няма място в политиката, камо ли пък като депутат в парламента. Обикновено спортистите са използвани в политиката единствено за помпане на рейтинг и лъскане на имидж. Заклети фенове на Кубрат обаче го бранят и дават за пример бившия световен шампион Виталий Кличко, който влезе в политиката и до днес е кмет на украинската столица Киев.


Пулев има мераци да влиза политиката още от 2 години насам, след като окончателно се провали в опитите да ставен световен шампион по бокс. Няколко пъти Кобрата би тъпана, че ще направи нова политическа партия с помпозното име „Велика България”. Това обаче така и не се случи, а оправданието му бе, че няма да се оправи с две дини под една мишница.


По всичко личи, че едната диня вече падна – а именно боксът. След загубата от Дерек Чисора в Лондон това лято Кобрата окончателно си затвори вратите за елита на бокса. Предвид годините му, Кобрата вече става само за пушечно месо срещу големите играчи, а това със сигурност го вади от сметките за касов мач. Така ако изобщо се намери съперник, ще е чисто и просто Кубрат да изкара някоя хилядарка повече. Според повечето експерти, много е близко времето, когато Пулев окончателно ще окачи ръкавиците на пирона.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече