Столична община подарява апартаменти на олимпийските шампионки и техните треньори

0

Столичния общински съвет реши да даде апартаменти на олимпийски шампионки от Токио 2020.

„Дарението на жилища беше най-малкият жест, който Столична община можеше да направи за олимпийските ни шампионки от Токио“,  това каза председателят на групата на социалистите в Столичния общински съвет Иван Таков, който беше сред вносителите на доклада.

Той беше приет днес на заседанието на Столичният общински съвет с мнозинство и предизвика бурни аплодисменти от страна на общинските съветници.

Съгласно решението на СОС жилища ще получат момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Симона Дянкова, Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова и по бокс – Стойка Кръстева и техните треньори Весела Димитрова и Борислав Георгиев. Всички те присъстваха в залата на Столичния общински съвет по време на дебатите по доклада и неговото гласуване.

„Радвам се, че най-накрая Столична община успя да отличи олимпийските шампионки и техните треньори за огромния труд, усилията и изключителните им постижения на игрите в Токио, каза Иван Таков. – За гордостта и сълзите от щастие, които те ни подариха от далечна Япония, този жест е най-малкото, което ние можехме да направим за тях“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече