Кръстиха звезда на Илиана Раева

0

Илиана Раева получи уникална изненада по време на честванията на 70-годишнината на Българската художествена гимнастика. Момичетата от ансамбъла, спечелил бронзови медали на олимпиадата в Рио, я трогнаха до сълзи с подарък.

Момичетата от „Отбора епоха“ Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Любомира Казанова, Катрин Велкова и Елена Тодорова връчиха на Раева сертификат за звезда от съзвездието Риби. Тя вече носи името на Илиана.

„България винаги е била и винаги ще бъде империя в художествената гимнастика. Но тук е една жена, която заслужава да притежава цялата вселена. Затова ние й подаряваме звезда с нейното име“, каза Християна Тодорова, която връчи на Раева сертификата.

Нешка Робева получи поклон от Илиана
Снимки: lap.bg

Нешка Робева получи поклон от Илиана Снимки: lap.bg

Те са момичетата на Илиана. Тя ги събра като старши треньор на отбора, след това ги изпрати като олимпийски медалистки като президент на федерацията. Днес голяма част от тях са близо до нея вече в ролята на треньорки, съдийки и ръководителки.

Златните медалистки от Токио също изненадаха президента на федерацията. Те й подариха един от медалите си от олимпиадата. Това стана в края на грандиозния спектакъл по случай 70-годишния юбилей на художествената гимнастика. „Диамантите“ Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова изненадаха Раева точно преди словото й.

Юбилеят бе отбелязан с грандиозен спектакъл

„Поклон на всички, които не са между нас, но ни завещаха техния дух! Поклон на всички вас, които сте тук! Поклон на жената, създала най-много златни медалистки, Нешка Робева! Поклон на треньорката на първите олимпийски шампионки на България Весела Димитрова! Благодаря на Бога, че в тези тежки време за българския спорт ми даде вяра, сила и енергия да бъда начело на толкова силни жени. За мен е чест! Да пребъде българската художествена гимнастика“, каза развълнуваната Илиана Раева и предизвика буря от овации в залата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече