Васил Маринов остана девети в Богота

0

България завърши с два медала в движенията участието си на световното първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Богота. Последни в колумбийската столица на подиума излязоха в категория до 102 килограма Васил Маринов и Дейвид Фишеров, като Маринов зае девето място в двубоя, а стара травма в коляното попречи на представянето на Фишеров.

Двамата българи тръгнаха с еднакви тежести в изхвърлянето, като преодоляха 170 кг. След това Маринов вдигна 174 кг и не успя на 176 кг, докато Фишеров почувства остра болка в коляното и не можа да се справи със 174 кг и 177 кг. Това класира Маринов четвърти – на 1 кг от медалите, а Фишеров остана десети, но старата травма в крака го отказа от по-нататъшно участие. Лидер бе иранецът Реза Дедар със 177 кг, като първите шестима се вместиха в едва 3 кг, което правеше битката за златото във второто движение и в двубоя още по-оспорвана.

Маринов започна изтласкването с 203 кг, а за да остане в зоната на медалите трябваше да направи голям скок нагоре в тежестите. Във втория си опит той не вдигна 208 кг, след това, за да спечели време между излизанията си на подиума, поиска 210 кг, но не успя. В крайна сметка българинът остана на девето място с 377 кг двубой, а шампион с 391 кг стана Фарез Ибрахим Елбак от Катар с 391 кг (174 и 217).

Така България завършва участието си на Световното първенство в Богота с два медала от движенията – злато със световни рекорди за мъже, младежи и юноши (220 кг) в изтласкването на 18-годишния Карлос Насар в категория 89 кг и сребро на Божидар Андреев в изхвърлянето в категория 73 кг.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече