Българското плуване се готви за олимпийски медал в Париж

0

Ръководството на българската федерация по плувни спортове очаква спечелването на медал на летните олимпийски игри в Париж през 2024 г.

„Вече няма да говорим само за участието на финали в отделните дисциплини, но и за медал“, уточни президентът на централата Георги Аврамчев в интервю за предаването „Спорт и музика“ по програма „Хоризонт“. През изтичащата година той бе заявявал, че се надява на спечелването на медал от европейското първенство в Рим през изминалото лято, но сега амбициите очевидно са завишени.

Преди това, в олимпийските квалификации през 2023 г., както и на световното първенство във Фукуока (Япония) през юли, се очаква продължение на успешното представяне на националите и „спечелването на минимум 6-7 квоти за Париж“, добави той.

2022-ра беше отчетена като успешна за плуването, макар че „някои състезатели не постигнаха това, което се очаква от тях“, допълни шефът на плувните спортове и уточни, че става дума за „Йосиф Миладинов, който сам каза, че трябва да направи корекция в подготовката си.“

Аврамчев изрази мнение и за включването на мъже в артистичното плуване: „Не го възприемам, струва ми се малко странно.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече