Зографски не успя на квалификацията в Бишофсхофен

0

Владимир Зографски се намира на 58-мо място в квалификацията на най-големия шанс в Бишофсхофен и не успява да се класира за състезанието в петък за Световната купа по ски скок. Надпреварата в австрийския град е последната верига на „Четирите шанци“.

Зографски е с 33-ти стартов номер в днешния ден, като точно преди него опитът на посоката на вятъра се промени. Това вероятно повлия на скока му, тъй като като българинът се отлепи добре от масата, но изведнъж пропадна и завърши с едва 117 метра, които му донесоха само 94,8 точки.

Топ 50 за утрешното състезание се затваря от представителя на домакините Маркус Мюлер със 110,7 точки, който скочи 119 метра

Победител в квалификацията на апартамента норвежецът Халвор Егнер Гранеруд със 151,9. Той премина 137 метра със скока си и даде заявка, че ще може да задържи преднината си пред поляка Давид Кубацки в спора за наградата „Златния орел“. Втори в квалификацията остава точно Кубацки, който скача с половин метър повече от Гранеруд, но остава със 147,5 точки заради по-малка компенсация. Третият в квалификацията е словенецът Анже Ланишек със 143,7 точки след скок от 134 метра.

В класирането за „Четирите шанци“ се води Гранеруд с 877,8 точки, следван от Кубацки с 854,5 точки и Ланишек с 823,5 точки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече