Гришата живее като отшелник при конете

0

„Литекс“ иска да влиза в елита, шефът не дава

От известно време Гриша Ганчев води съвсем отшелнически живот. 60-годишният бос на футболните клубове ЦСКА и „Литекс“ се е оттеглил да живее в конюшните си до ловното стопанство „Бялка“ край Ловеч. Оттам Ганчев ръководел, когато се налага, фирмите си и отборите. По-голямата част от работата обаче вече бил оставил на сина си Данаил, който поема бизнеса в династията Ганчеви.

След повече от три десетилетия в бизнеса и футбола, Гришата вече се чувствал много уморен. Затова от няколко години насам вкарва на ръководни позиции сина си. Ганчев – младши вече ръководи повечето фирми, поел е изцяло и ЦСКА, където ще бъде официално вписан в борда на директорите.


В конната база, където се е оттеглил, Гришата си имал готвач, охрана и персонал. Преместил се е за постоянно там, като отскачал до София най-много веднъж или два пъти на месец, и то за кратко. Напоследък обаче взел да скучае, тъй като почти нямал приятели на разположение. Това била една от причините да си викне за компания Люпко Петрович. 75-годишният сърбин се връща в Ловеч като спортен директор на „Литекс“. Формално легендарният специалист, извел „Цървена звезда“ до Купата на европейските шампиони, ще помага в работата на треньора на втородивизионния клуб Андрей Андреев и ще дава мнение по всички въпроси. Другата част от работата му била да прави компания на Гришата, вечер да гледат мачове, да обсъждат футбола и живота, за да минава времето по-бързо. Дядо Люпко приел веднага, тъй като му омръзнало да виси без работа в Белград. Освен това пазел хубави спомени от Ловеч – богати софри, засукани дами и голямо уважение в града.


Разчитало се още, че като голямо и известно име, Люпко Петрович не само ще засили отбора на „Литекс“, но и ще привлече повече публика на стадиона. В момента на мачовете в Ловеч ходят по няма и стотина души, основно роднини на футболистите. Местните запалянковци недоволстват, че преди шест години Ганчев закара ловешкия отбор в София и го прекръсти на ЦСКА. А в Ловеч Гришата прехвърли „Ботев“ (Луковит) и го направи „Литекс“. Оттогава тимът крета във втора лига, а миналата година без малко не изпадна. Този сезон „Литекс“ върви по-добре и дори има шанс със силна игра напролет и повече късмет да атакува място в елита. Особено ако бъдат привлечени няколко от излишните футболисти на ЦСКА. Такова било желанието на отбора и местната футболна общественост. Само че Ганчев не бил съгласен, а вероятно и не е в състояние да намери достатъчно пари за първа лига. Затова нареждането било в „Литекс“ да се обиграват млади футболисти под надзора на дядо Люпко.  


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече