Опозицията на „Герена“ атакува Сираков за празни обещания

0

Наско решавал всичко на своя глава

Опозицията в „Левски“ съвсем скоро ще поиска главата на синия бос Наско Сираков. В основата на атаката е сдружението „Левски на левскарите“, зад което стоят изпълнителния директор на клуба Иво Ивков и треньора Мъри Стоилов.

На Сирака щяла публично да му бъде поискана сметка защо на своя глава е тръгнал да продава „Левски“ на кандидатите за нов собственик от „Юнайтед груп“, без да се допита до запалянковците. Както и че държи в неведение синята общност по този и ред други въпроси.


Когато се върна като собственик в „Левски“ преди две години и половина, Сирака уж гарантираше, че щяло да има „пълна прозрачност“. Дори се публикуваха месечни финансови отчети. Само че това бързо приключи. Днес не се знае какво се харчи на „Герена“, макар че значителна част от финансирането на синия отбор идва от дарения на запалянковците. И хората са в правото си да знаят къде отиват парите им. Вместо това, при редките си публични изяви, Наско залъгва хората с обещания. Само че дотук нищо от тях не се е случило, а „Левски“ е на ръба на фалита, ако не бъде поет от нов собственик. Така например „Левски на левскарите“ съобщи по-рано през седмицата, че е превело от собствения си бюджет 80 000 лева в НАП за неотложно плащане на данъци.


Опозиционната група щяла да използва всичко това, за да притисне Наско да се махне, особено ако сделката с „Юнайтед груп“ не стане. Сдружението, което се командва от ултрас-групировката „София – Запад“, възнамерявало да поиска акциите на „Левски“ и да стане собственик на клуба. Друг е въпросът обаче дали Сираков може да бъде притиснат толкова силно, че да им прехвърли ценните книжа.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече