Красимир Дунев и Йордан Йовчев начело на гимнастиката още 5 години

0

Олимпийските вицешампиони Красимир Дунев и Йордан Йовчев остават начело на Българската федерация по гимнастика. Именитите ни спортисти бяха преизбрани за президент и за генерален секретар на централата с по 23 гласа „ЗА“  с мандат от 5 години. 

По време на събранието беше гласуван и нов Управителен съвет в състав: Красимир Дунев, Йордан Йовчев, Тодор Тодоров (председател технически комитет мъже), Цветана Добрева  (председател технически комитет жени), Илко Гиров, Снежана Стоянова, Ирина Руняшка, Румяна Чукарска, Нели Танкушева, Цветан Георгиев и ТНиколай Ангелов.

  • Красимир Дунев – президент на БФ Гимнастика

„Аз съм изключително радостен, че на днешното Общо изборно събрание за трети пореден мандат бях избран за президент на БФГИмнастика. Очевидно клубовете са доволни от нашето ръководство и им благодаря отново за оказаното доверие към мен. Продължаваме да работим, да се трудим и аз ще дам всичко от себе си за следващите пет години отново“, каза Дунев след събранието.

„Нашите цели са, освен успехите на гимнастиката естествено, квота за олимпиадата и подобряване на базите във всички зали в страната. Това постоянно се опитваме да правим, но имаме затруднение заради скъпите уреди по гимнастика. Искаме да подобрим условията в залите в страната – това е основната ни цел“, добави той.

Дунев разкри, че днес е получил имейл, че България ще може да участва и с отбор при девойките на Световното юношеско първенство по спортна гимнастика в Анталия.

„Боджетът на федерацията е прогнозен, ние не можем да кажем точно какъв ще бъде. Горе-долу същият като миналата година сме заложили, естествено сме увеличили някои средства за подготовка, за материално-техническо оборудване. . . Надявам се Министерството на младежта и спорта да го одобрят, за да можем да помогнем на клубовете в страната“, каза Дунев.

Бяха приети и четири нови клуба – Туинс, Гимнастически клуб 57, СПФ Стрийт Спортс и СК Рекриейт, с което членове на централата стават 28.

  • Йордан Йовчев – генерален секретар на БФ Гимнастика

„Почти единодушно за президент на БФГимнастика беше преизбран Краси Дунев и аз като генерален секретар. Има леки корекции в Управителния съвет и най-важното е, че има нови клубове членове, което ще подпомогне развитието на едни млади хора, които искат да се занимават с гимнастика и паркур, понеже ние развиваме тези две дисциплини“, каза Йордан Йовчев след събранието.

„За 2023 година не мога да кажа, че е одобрен бюджетът, тъй като все още търпи одобрение от Министерството на младежта и спорта, но еднодушно е приет Отчетът за 2022-а и тепърва трябва да правим равносметка, защото предстоят важни състезания за годината. За нас основната цел е участие на олимпийски игри без да подценяваме развитието на юноши и девойки, които имат Световно първенство в Анталия в началото на април. Подготовката тече към днешна дата, но аз се радвам, че отново е гласувано единодушно доверие към ръководството на БФГимнастика“, добави той.

„За първи път имаме притеснение кой ще попадне в отбора, защото имаме доста деца от набора, който попада като години в състава, но ще има доста контролни тренировки, за да се изберат най-добрите. Ще имаме един прекрасен отбор, който е надежда за по-добро бъдещето“, каза още Йовчев.

Той коментира и възстановяването на националната Валентина Георгиева, която претърпя операция на коляното преди няколко месеца.

„Това отнема доста време, операцията е доста сериозна. Възстановява се, въпрос на време е, не мога да гадая. Дано да успее да участва на Европейското първенство, защото тя е безспорен талант“, заяви Йовчев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече