Антон Краус пази Сираков от ултрасите на „София – Запад“

1

Наско се страхувал да уволни директора Иво Ивков

Босът на „Левски“ Наско Сираков бил много уплашен да не бъде пребит от ултрасите от групировката „София – Запад“. Сирака е на нож с тях вече две години, след като им спря кранчето с приходи от „Левски“. Сега феновете го притискат да прехвърли акциите на Отбора на народа към тяхното сдружение „Левски на левскарите“. Пред угрозата от физическа саморазправа и метеж в офиса на „Тодорини кукли“, Наско се подсигурил, като е привлякъл на своя страна известния левскар и едър бизнесмен Антон Краус.

„Краля на маршрутките“, както беше известен Антон Краус, влезе в Надзорния съвет на „Левски“ на мястото на Тити Папазов. Чрез една от фирмите си, която се занимава с охранителна дейност, синът на покойния бивш транспортен министър Вилхелм Краус трябвало да подсигури живота и здравето на Сираков, както и сигурността на „Герена“. Говори се, че от известно време зад джипа на Наско се движи автомобил с охрана. За разлика от кресливеца Тити, който предимно умее да плаче на публични места, Антон Краус е сериозен авторитет на „Герена“ и думата му се чува като на правоверен левскар.


Люлинската групировка „София – Запад“ е в основата на сдружението „Левски на левскарите“, което от няколко месеца упорито натиска Сираков да им прехвърли собствеността върху „Левски“. С над 1000 души членска маса, сдружението се управлява от Димитър Костадинов, брат на тартора на ултрасите Любомир Костадинов – Младежа. Зад „Левски на левскарите“ стоят още треньорът на сините Мъри Стоилов и изпълнителния директор Ивайло Ивков.


Публична тайна на „Герена“ е, че Сирака е вдигнал мерника на Ивков, тъй като го считал за Троянския кон на сдружението на ултрасите в ръководството на „Левски“. Дори бил готов да го уволни веднага, само че се страхувал от реакцията на сектор „Б“. Адвокатът, който е син на клубната легенда Кирил Ивков, е на нож не само с Наско, но и със спонсорите от „Палмс Бет“. За тях той публично каза, че не е съгласен с политиката им в „Левски“, тъй като букмейкърите имат и договор за частично управление във футболния клуб. Ивков вбесил и тях с изказването си „Направихме всичко необходимо, за да осигурим лагера на „Левски“, изречено по повод зимната подготовка на сините в Дубай. Всъщност се оказало, че във въпросния хотел собственост има босът на „Палмс Бет“ Мило Борисов, който поел настаняването. Само че не считал за нужно да се бие в гърдите.


За да не излезе обаче, че спонсорът не дава пари, хората на Борисов оповестиха, че само за последните два месеца са дали авансово повече от 700 000 лв за заплати в „Левски“. Това прозвуча като отговор на претенциите на „Левски на левскарите“, че сдружението е внесло 80 000 лв в НАП за спешно покриване на част от неплатените данъци. От лагера на Сираков опонират, че всъщност
„Левски на левскарите“ са събрали дотук 260 000 лв. от запалянковците, но от тях едва 140 000 са отишли за подпомагане на футболния клуб. „Да не би с останалите пари да си плащат заплати?“, питат още от свитата на Сирака.


На „Герена“ се коментира, че истинската война за „Левски“ ще пламне, ако пропадне сделката за придобиване на клуба от „Юнайтед груп“ и сръбския бизнесмен Драган Шолак, собственик на английския елитен отбор „Саутхемптън“. Тя се движи от Сираков, а ултрасите няма как да протестират, тъй като става дума за изявил се вече във футбола бизнесмен. Ако обаче „Юнайтед груп“ се оттегли от преговорите, „Левски на левскарите“ със сигурност ще мине в атака с претенции да получи собствеността и управлението върху Отбора на народа.

1 Коментар
  1. Раев - Наско- Покера казва

    Заложи при палмите, че до един месец си отивам и аз, защото изгоних Мъри и Ивков от Левски. Амин!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече