НАП погна „Левски” за скъпия лагер в Дубай

0

Подготвителният лагер на „Левски” в Дубай е привлякъл вниманието на служителите от НАП. Сините, които дължат на агенцията 11 милиона лева неплатени данъци, са платили цели 600 000 лева за зимната си подготовка в емирството. Това е в пъти по-скъпо, ако бяха отишли в Турция. От „Герена” непрекъснато реват пред НАП за разсрочване на борчовете си, а в същото време харчат като бесни в Дубай.

Служителите от НАП, които се занимават с данъчните бакии на „Левски”, вече са уведомили шефовете от „Тодорини кукли” 77, че харчовете по лагера няма да се приемат добре в офиса на приходната агенция. Там например имали данни, че за 20 дни подготовка в Турция друг столичен клуб ЦСКА 1948 е дал 100 000 лв, без самолетните билети. А левскарите пръснали 600 хилядарки за цял месец престой.

„Как си позволявате да харчите толкова много пари, и в същото време да искате поредното отсрочване на задълженията си?”, питали бирниците.


Лагерът в Дубай бил организиран по настояване на треньора Мъри Стоилов. Уж там сините щели да се подготвят най-добре за пролетния сезон. Организацията била поета от мениджърска агенция от Казахстан, с която Мъри работи още от времето, когато беше там треньор на „Астана”. Оказа се, че същите агенти са накиснали „Левски” и в „руската афера”. Програмата за подготовка на сините включваше мачове с руснаците от „Краснодар”, „Спартак” (Москва) и Урал. Само че всички правоверни левскари изреваха, че Отбора на народа няма как да играе с отбори от Русия – страна, върху която има наложено вето за участие в международни състезания от страна на МОК, ФИФА и УЕФА заради войната в Украйна. В крайна сметка „Краснодар” се отказа сам да играе със сините. След това ръководството на „Левски” обяви, че отменя мачовете с останалите два руски отбора.

Оказа се обаче, че отказът на „Левски” ще струва на клуба неустойка около 80 000 лв за двата провалени мача. От щаба на сините изтече информация, че Мъри Стоилов и изпълнителният директор Ивайло Ивков щели да дадат по 20 000 лв от джоба си за покриване на неизпълнения договор. Специално за Стоилов това е по-малко от половината му месечна заплата, която според информирани източници от „Герена” възлиза на 48 500 лв. За останалото от неустойката най-вероятно ще се охарчи самият клуб, или феновете, които събират пари вече няколко години чрез дарителски кампании.


Собственикът на „Левски” Наско Сираков вече е вдигнал ръце от Стоилов и Ивков. Така например двамата настояли Сирака да отиде в Дубай и там лично да обяви, че мачовете с руснаците се отменят. Само че Наско се направил на болен и отменил  пътуването си до емирството. Синята легенда предпочел да остане при жена си Илиана Раева в София, вместо да се занимава с дубайските изцепки на подопечните си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече