„Спартак” (Москва) вдигна политически скандал

0

Бивш шеф: „Българите са професионални предатели”

Ръководството на „Спартак” (Москва) вдигна политически скандал, след като „Левски” отказа да играе с руския отбор в Дубай. Тон даде бившият президент на клуба Андрей Червиченко. Той каза, че българите са „професионални предатели’”, които винаги са действали против Русия. Червиченко добави, че специално е летял до Дубай, за да гледа мача, който обаче не се състоя.


Депутатката Светлана Журова, олимпийска шампионка в бягането на 500 м, коментира първоначалното намерение на „Левски” да излезе срещу „Спартак” (Москва) в цветовете на Украйна – синьо и жълто. „Слава Богу, че не се съгласихме на тези мачове, защото какво щяхме да правим, ако те бяха излезли с украински знамена, с украински екипи? Щяхме ли да играем срещу тях? Тогава те щяха да крещят, ако ние не бяхме излезли. Хубаво е, че се разминахме с тази дилема. Тук не става въпрос за спорт. Спортните арени се превърнаха в място за политически игри”, каза бившата спринтьорка.


Пресаташето на руския клуб Дмитрий Зеленов разясни ситуацията така: „От клуба първоначално се съгласиха да играем, беше подписан и договор за провеждането на мача. След първите публикации в пресата представители на „Левски” ни увериха, че няма проблеми. Буквално два дни преди уговорената дата се появи съобщение, че мачът няма да се състои. За щастие работихме бързо и се разбрахме за нова контрола, получи се полезен и интересен мач. Що се отнася до Левски, изпратихме искане за обезщетение – това е предвидено в договора”, каза Зеленов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече